Archívum - Hírek 2011

  ÜNNEPI ALKALMAINK JANUÁRBAN ÉS FEBRUÁRBAN
2011. december 30.

Ünnepi alkalmaink januárban és februárban:
01.01-én 10 órától újévi Istentisztelet a templomban.
01.15-én 10 órától az Egyetemes Imahét nyitó istentisztelete a templomban.
01.19-én 17 órától imaóra a gyülekezeti teremben.
01.20-án 17 órától imaóra a gyülekezeti teremben.
01.21-én 17 órától imaóra a gyülekezeti teremben.
01.22-én 15 órától az Egyetemes Imahét közös záró istentisztelete a Görög
Katolikus templomban.
02.05-én 10 órától a szeretetszolgálat vasárnapján Istentisztelet a
templomban.

Áldott, eredményekben gazdag új esztendőt kívánok:
Csőri Bertalan
református lelkipásztor

  JÁNOS-NAPI BORSZENTELÉS
2011. december 10.

JÁNOS-NAPI BORSZENTELÉS: 2011.december 27-én kedden 11 óra
Helyszín: GÖRÖMBÖLYI GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOM

  GÖRÖMBÖLYI KISKARÁCSONY
2011. december

2011. december 18-án, vasárnap 16.00 órától GÖRÖMBÖLYI KISKARÁCSONY a GÖRÖMBÖLYI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
Közreműködik:

 • Gyermek Színjátszó Szakkör
 • Görömbölyi Színkör
 • Gyermek Hagyományőrző-Néptánc Szakkör
 • Görömbölyi Népdalkör

  ÜNNEPI ALKALMAK A REFORMÁTUS-ÉS A RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOMBAN
2011.december 10.

Ünnepi alkalmaink 2011. decemberben :
> 20-án 16 órától közös ünnepi készülés a Római-Katolikus templomban
> 22-én 17 órától bűnbánati Istentisztelet a templomban
> 23-án 17 órától bűnbánati Istentisztelet a templomban
> 24-én 16 órától ünnepi Istentisztelet a templomban
> 25-én 10 órától ünnepi Istentisztelet Úrvacsorával a templomban
> 26-án 10 órától ünnepi Istentisztelet a templomban
> 31-én 17 órától hálaadó Istentisztelet a templomban
> 2012.01.01-én 10 órától újévi Istentisztelet a templomban

  GÖRÖMBÖLYI ANDRÁS NAPI DISZNÓÖLÉS
2011. december 3.

2011. december 3-án, szombaton, már kora reggel kezdetét vette a görömbölyi hagyományos andrás napi disznóvágás, amibe a vendégek is bekapcsolódtak. Egy 135 kg-os és egy 170 kg-os malacot vágtak és dolgoztak fel a görömbölyi disznófeldolgozási tapasztalattal rendelkező idősebb háziasszonyok, és húsfeldolgozásban is jártas fiiatalabb szakemberek. A szorgos kezeknek köszönhetően gyorsan sültek az üstökben a zsírok, abálódtak a hurkába valók.Az összeszokott csapatmunka eredményeként a rendezvényre érkezőket már kora délelőtt finomabbnál-finomabb kóstolóval fogadták a szervezők (igény szerint szilva, barackpálinka, hagymásvér, frissen sült piros tepertő hordóskáposztával, fokhagymás pirítóskenyér mangalica zsírral kenve, forraltbor, forró tea).
A kellemes hangulatot az Esztenás zenekar vendégcsalogató zenéje biztosította.
A gyerekek, felnőttekkikapcsolódásként Adventi ügyességi játékokban vettek részt.
A Görömbölyi Népdalkör vidám műsorral szórakoztatta az érdeklődőket.
A Közösségii Házban ebédre meghívott vendégeket Borkúti Mária, a 20 éves Görömbölyi Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte, majd a Görömbölyi Hagyományőrző Gyermek Néptánccsoport vidám disznotorral kapcsolatos műsort adott elő.A vendégek ebédre a hagyományosnak mondható toroskáposztát fogyasztottak.
A délután folyamán a kolbász-és a hurkatöltéssel fejeződött be a feldolgozás, melyből a finom disznótoros vacsora készült.
A vacsora vendégeket Borkuti Mária köszöntötte, aki megköszönte a hagyományőrző rendezvény támogatóinak a felajánlásukat, majd felkérte a fő támogató AVE Kft ügyvezetőjét: Kiss Pétert, az Adventi koszorú második gyertyájának meggyújtására.
Vacsora előtt az Esztenás zenekar vidám zenés, táncos produkcióval szórakoztatta a közönséget, majd Csőri Bertalan tiszteletes asztaliáldását követően felszolgálták a disznótoros vacsorát.(orja levest csigatésztával, főtt húst zöldséggel, sült hurkát, sült kolbászt, sült karaj szeletet, hagymás krumplipürével és párolt vöröskáposztával).
A finom vacsora után az asztaloknál jó hangulató baráti beszélgetéssel, szórakozással, mulatozással ért véget a GÖRÖMBÖLYI HAGYOMÁNYŐRZŐ ANDRÁS NAPI DISZNÓÖLÉS.

  GÖRÖMBÖLYI ANDRÁS NAPI DISZNÓÖLÉS
2011. november 25.

GÖRÖMBÖLYI ANDRÁS NAPI DISZNÓÖLÉS
2011. december 3-án szombaton
Helyszín: GÖRÖMBÖLYI KÖZÖSSÉGI HÁZ

8.00 óra
Kezdetét veszi a disznóvágás folyamata amibe a vendégek is bekapcsolódhatnak
8.00-12.00 óra Kóstolás
9.00 óra Esztenás zenekar vendégcsalogatója
10.00 óra Adventi ügyességi játékok
10.30 óra
Görömbölyi Népdalkör műsora
18.00 óra Disznótoros vacsora
közreműködik az Esztenás zenekar
Kóstolójegy 500.-Ft-os áron, vacsorajegy 3.000.-Ft-os áron elővételben válthatók a Közösségi Házban
2011. december 1-ig munkanapokon du.13-17 óra között, bővebb információ a 360-471-es telefonszámon kérhető.
A rendezvény támogatója:
Képek a 2010 évi rendezvényről

  Görög katolikus templomot avattak Szirmán
2011. november.

Részletek: www.miskolc-szirma.hu

 

  Görömbölyre is ellátogattak a felvidéki ruszinok
2011. november .

 

  ELTÜNT KUTYUST KERESÜNK
2011. november 15.

Tisztelt Olvasók, Kedves Gazdik!

Kérem amennyiben tudnak valamilyen információt segítsünk a Gazdinak!

Köszönettel:
Dr. Kovács Állatklinika Kft.
Kerekes Helga

Kutyus adatai:ZAKÓ, 2 éves aranysárga kan magyar vizsla, bal mellső lábán műtéti heg, fém nyakörv, biléta, vajszínű Killtix bolhanyakörv volt rajta. Nagyon barátságos, nem harap, de ugrál és nyalogat.Nov.13-án tűnt el a Tisza u. 34-ből (Martin-kertváros Szirma felőli vége)
Telefonszámaink: Furman Gábor 70/258-36-99, Máté Tímea 70/509-18-53, matetimi@yahoo.co.uk, 46/788-373.

  Hálaadó Istentisztelet Miskolc-Görömbölyön a református templomban
2010. október 16.

2011. október 16-án, vasárnap délután 3 órától Hálaadó Istentiszteletet tartottak a görömbölyi református templomban, a templom teljes felújításáért, és Csőri Bertalan ref. lelkipásztor helybeli szolgálatának 20 éves évfordulója alkalmából.

  BÚCSÚ a Miskolc-Görömbölyi Görög Katolikus Templomban
2010. október 2.

  LOMTALANÍTÁS MISKOLC-GÖRÖMBÖLYÖN
2010. október 2.

Az AVE MISKOLC KFT tájékoztatója: www.avemiskolc.hu.
Cégünk idén ősszel újra lomtalanítási akciót szervez, melynek keretében térítésmentesen elszállítja a háztartásokban felgyülemlett és feleslegessé vált lomokat.
A lomtalanítás a szemétszállítási napoknak megfelelően munkanapokon 6.00 órakor kezdődik. Ezúton kérünk mindenkit, hogy a közterületek tisztántartása érdekében csak az elszállítást megelőző napon illetve a szállítás napján reggel 6 óráig helyezzék ki a hulladékgyűjtő edény mellé felesleges lomjaikat. Amennyiben a lomtalanítási napot követően kerül kihelyezésre lom, azt csak térítés ellenében tudjuk elszállítani.
A lomtalanítás nem tartalmazza a veszélyes hulladék (akkumulátor, pala, TV, hűtőszekrény stb.), építési törmelék, kommunális hulladék, a gumiabroncsok és a zöldhulladék (falevél, gally) elszállítását. Ezek szállítását külön megrendelés alapján végezzük.
A veszélyes hulladék, a gumiabroncs és az építési törmelék elhelyezésére a három miskolci hulladékudvar valamelyikében van lehetőség. A hulladékudvarokról bővebb felvilágosítást a Hasznos információk menüpontban olvashatnak.
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a gumiabroncs nem tartozik a lomtalanítás során elszállítható hulladékok körébe. Amennyiben gumiabroncs hulladékuk keletkezett, azt a hulladékudvarokban térítésmentesen elhelyezhetik.
Kérjük továbbá, hogy a panelházak felújításakor keletkező síküveg hulladékot ne tegyék a kommunális hulladékgyűjtő edényzetbe. Erre a célra ajánljuk konténeres hulladékszállítási szolgáltatásunkat. (Tel.: 46/500 310/236)
További információk a lomtalanításról: 46/500 310/236 mellék.
2
011.10.11. kedd Görömböly: Ács, Asztalos, Bacsinszky A., Bádogos, Beniczky L., Bizony Á., Bognár, Borbély, Cseresznyés, Csermák A., Cukrász, Dapsy L., Deák F., Déli, Doháy, Egyetértés, Erzsébet kir., Eszperantó, Esztergályos, Farkas A., Görgős, Harsányi, Kaffka M., Kárpitos, Kovács, Kozma A., Kőműves, Lakatos, Lavotta, Pesti, Pöltenberg E., Rózsavölgyi, Simándy P., Szabó E., Szabó Z., Szolártsik tér, Szűcs S., Tégla, Vízirózsa.
2011.10.13. csütörtök
Görömböly: Ághegy , Apátsági, Cserép, Felhő, Fuvola, Ginzery S., Hordó, Lehár F, Madár, Meredek köz, Szabó K., Szőlő, Tapolcai, Tárogató, Temetőalja, Templomhegyi, Tücsök

  XIX. GÖRÖMBÖLYI ŐSZ
2011. szeptember 19.

2011. szeptember 16.
Képgaléria

2011. szeptember 17.
Képgaléria

2011. szeptember 18.
Képgaléria

2011. szeptember 16-18-án, immár XIX-ik alaklommal került megrendezésre, az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, a GÖRÖMBÖLYI ŐSZ 3 napos rendezvénysorozata.2011. szeptember 18. Harmadik nap képgaléria
A XIX. GÖRÖMBÖLYI ŐSZ harmadik napja a hagyományoknak megfelelően a görömbölyi templomdombon TÁBORI MISE - ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET - programmal indult. Az istentisztelet után a görömbölyi családok hazamentek ebédelni, majd a vasárnapi ebéd után megindult az áradat a Közösségi Ház felé, ahol az előzetes programajánló szerint több helyszínen, rendkívül változatos, gazdag program várta az érdeklődőket. Az érkező vendégek a közösségi ház előtti utcában a nagyszínpad mellet a kirakodó vásározók, vendéglátósok előtt elsétálva érkezhettek meg az udvarra, ahol nagy sikere volt a hagyományosan készített szilvalekvár kóstolónak. Több új vendég tekintette meg a közösségi házban berendezett kiállításokat, míg a legfiatalabb korosztály a szabadban berendezett játszóházban sok-sok érdekes játék között töltötték idejüket, majd a játékok után a kisállatokat simogatták, sőt nemegyszer fülön is csípték a füles nyuszikat.
Az autó-és motor szerelmesei a MISKOLCI VETERÁNJÁRMŰ KLUB felvonulását csodálhatták, majd a parkolást követően óriási érdeklődéssel nézelődtek a járművek között. A veterán járművek mellett néhányan a MISKOLC AUTÓHÁZ KFT. személyautó bemutatóját is megtekintették.
A ragyogó napsütésben a templomdombon is beindultak a programok, ahol elsőként a "HAZA-HÚZÓ" Íjász Egyesület GÖRÖMBÖLYI HÉTPRÓBÁT szervezett.Óriási tömeg vette körül a munkakutya és ügyességi bemutatót. A nézők csodálattal figyelték a kutyusok teljesítményét, amint a legkisebbtől a legnagyobb kutyáig minden felvonuló bemutatta bámulatos tudását.
A templomdomb alján felállított színpadon a BRÉMAI MUZSIKUSOK a Bűbáj Boszik Bábszínház előadásával kezdődtek a programok. Ezt követően, a "Pajtában" a Görömbölyi Gyermek Színjátszó Szakkör előadásában ITT JÁRT MÁTYÁS KIRÁLY - mese előadást nézték meg az érdeklődők.
A nagyszínpadon fergeteges hangulatú műsort adott a SZINVAVÖLGYI NÉPTÁNCMŰHELY utánpótlás csoportjai.
A kulturális programok mellet "Görömböly építészeti emlékei" címmel, a városrész három templomának részletes bemutatóján vettek részt az érdeklődők.A REFORMÁTUS TEMPLOM -ot Csőri Bertalan tiszteletes, a RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM-ot Tóth István plébános, míg a GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOM-ot Dudás László főesperes mutatta be.
A rendezvényre kilátogatók jóízűen fogyasztották a szüreti babgulyást, a réteseket és az italokat.
A "Pajtában" a hagyományoknak megfelelően most is nagy sikerrel mutatkozott be a GÖRÖMBÖLYI SZÍNKÖR, akik Baranyi Ferenc: A lónak vélt menyasszony című vásári komédiáját adták elő.
A zárórendezvény esti programja előtt az egész napos verőfényes napsütés után hirtelen beborult az ég és eleredt az eső, így a LEGGIERO ÉNEKKEGYÜTTES már a "Pajta" színpadán készült a koncertjükre. Szerencsére az eső nem tartott sokáig, és a nézőknek sem szegte kedvét a párcsepp víz, így nagy érdeklődéssel várták az együttes koncertjét. Az érdeklődés nem volt hiába való. A Regős Zsolt által vezetett együttes már a koncertjük első pillanatában magával ragadta a nézőket, és szinte folyamatos taps kísérte a csodálatos hangú énekesek fergeteges hangulatú műsorát.
Az est záró koncertjét az ILLÉS EMLÉK ZENEKAR adta, akikkel az ismert slágereket a közönség együtt énekelte.
A XIX GÖRÖMBÖLYI ŐSZ három napos programját a Főnix tűzzsonglőr és akrobatikus csoport látványos bemutatója zárta.
A GÖRÖMBÖLYI ŐSZ rendezvényei több száz görömbölyinek, minden korosztálynak felhőtlen kikapcsolódást, kellemes szórakozást biztosított, így reménykedünk, hogy találkozunk jövőre, a XX. GÖRÖMBÖLYI ŐSZ rendezvényén.
Az ez évi sikeres rendezvényért köszönet a támogatóknak, a XX éves Görömbölyi Kulturális Egyesület, a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesület és a GÖRÖMBÖLYI Közösségi Ház munkatársainak és minden közreműködőnek.

2011. szeptember 17. Második nap képgaléria
A GÖRÖMBÖLYI ŐSZ második napi rendezvényei három fő szervezőnek, három fő helyszínén került lebonyolításra.
GÖRÖMBÖLYI HORGÁSZTÓ-HORGÁSZVERSENY
Már kora reggel megkezdődött a GÖRÖMBÖLYI HORGÁSZTÓNÁl a HORGÁSZVERSENY, ahol 10 versenyző: 8 gyermek és 2 felnőtt mérték össze fogási ügyességüket.
A napsütéstől csillogó víztükör partján vidám hangulatban teltek az órák, miközben a bográcsban rotyogott a csülök. Egy-egy sikeres fogást üdvrivalgás jelezte, melynek eredményeként végül is összesen 23 kg halat fogtak ki a versenyzők.
Gyermek horgászverseny eredményei
1. helyezett: Barta Valentin
2. helyezett: Miklós Marcel
3. helyezett: Miklós Dávid
Felnőtt horgászverseny eredményei
1. helyezett:Molnár Dávid
2. helyezett: Horváth László
Különdíjat kapott : Molnár Dávid
A horgászverseny után torta-és virsli evő, majd sörivó versenyre került sor.

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZERVEZÉSÉBEN
A szombat délutáni programok keretében két avatási ünnepséget is tartottak, melyen Dr. Nagy Kálmán országgyűlési képviselő is megjelent.
Kora délután a Bacsinszky úton az új HÍD avatására került sor, ahol a megjelenteket Borkuti Mária köszöntötte, avató beszédet mondott: Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő. A történelmi egyházak szolgálata után a nemzeti színű szalagot Dr. nehéz Károly vágta át, majd az ünnepség résztvevői átsétáltak az új hídon.
A hídavatás után a Görömbölyi pincesoron GÖRÖMBÖLYI RUSZIN PINCE EMLÉKHELY avatását tartották. Az ünnepségen köszöntőt mondott: Z. Burján Ferenc elnök. Ünnepi beszédet mondott: Tóth Arnold muzeológus. Az avatási ünnepségen verset mondott ifj. Ujaczki Tibor, majd az avatási ünnepségre szépszámmal összegyűlt érdeklődők nagy örömére a Görömbölyi Népdalkör és a SZITOSZ énekkar Regős Zsolt vezetésével adott hangulatos ünnepi műsort. A kulturális programok után a történelmi egyházak képviselőinek szolgálata után az érdeklődők megtekinthették az emlékhelyen kiállított régi fotókat, történeti leírásokat, megismerkedhettek a szőlőművelés, feldolgozás-és a pinceásás és bortárolás eszközeivel.
A Görömbölyi Ősz sokszínű rendezvényének egyik újszerű programja volt Görömböly építészeti értékeinek bemutatása Dr. Kárpáti László vezetésével, kellemes őszi séta keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők a városrész építészeti értékeivel. A sétáló csoportokban a helyieken kívül találhattunk Budapestről, sőt több külföldről érkezett érdeklődőt is.

III. DEMIZSON FESZTIVÓ a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének szervezésében a Görömbölyi Pincesoron.
Csodálatos őszi napsütésbern rendezték meg az elmúlt évek hagyományihoz alkalmazkodva, immár a harmadik DEMIZSON FESZTIVÓ rendezvényt a "Borbarátok".
A pincesoron felállított nagyszínpadon Vajtó László műsorvezető közreműködésével zajlottak a kulturális programok, a versenyeredmények kihirdetése, a díjak átadása, míg a pincék előtt a szabadtérben rotyogtak a verseny pincepörköltök, vidám baráti társaságok közreműködésével. A szervezők ötletesen a Pincesorhoz illően bormustrát is tartottak és Szőlő Szépségversenyt is hirdettek.
A színpadi produkciókat a tapolcai- majd a mályi- és végül a görömbölyi népdalkör műsora kezdte. A délután folyamán énekes imitátor showban Nádaski Attila és Titka Gitta népszerű énekeseket utánoztak. Majd a Sztár Kalap együttes műsorát követően Green Beetz (Beat Boksz show-t láthattak az érdeklődők. A főzőverseny eredményhirdetését követően az Echold zenekar műsora szórakoztatta a közönséget. A DEMIZSON FESZTIVÓ programját a MOCKVA koncert zárta.

SZÜLETÉSNAPI HÁZI-BULI A GÖRÖMBÖLYI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
A 20 éves Görömbölyi Kulturális Egyesület- születésnapi házi-buliaban ünnepelte születésnapját.
Vendégek voltak a SZÁMADÓ Zenekar tagjai. Az érdeklődők a BONUS TRACK együttes műsorát hallgathatták, majd a szüli napi programot a HATVANAS BIG BAND együttes műsora zárta. A hangulatos zenére a részt vevők többsége táncra is perdült, így buliztak a zárórendezvényen A VENDÉGEK.


2011.szeptember 16-18-án, immár XIX-ik alaklommal került megrendezésre, az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, a GÖRÖMBÖLYI ŐSZ 3 napos rendezvénysorozata.
2011. szeptember 16. Első nap képgaléria
2011. szeptember 16-án, a rendezvény első napja az Általános Iskolások vetélkedőjével kezdődött, majd elindul Görböly utcáin a Szüreti , zenés lovasfelnulás, melynek hatására a teljes városrész ünnepi hangulatba került.
A XIX. GÖRÖMBÖLYI ŐSZ ünnepélyes megnyitóján a 20 éves Görömbölyi Kulturális Egyesület elnöke: Borkuti Mária köszöntötte a görömbölyieket, a rendezvényen megjelent vendégeket:
Dr Kriza Ákos polgármestert, Nehéz Károly, önkormányzati képviselőt, Rostás László főépítészt, a történelmi egyházak képviselőit.A helyi óvodások vidám műsorát követően Dr Kriza Ákos polgármester ünnepi köszöntőjében visszapillantott Miskolc-Görömböly történelmi pillanataira, majd méltatta a "görömbölyiek" összetartó magatartását, a hagyományok ápolását, a kultúra iránti elkötelezettségüket, kulturális egyesület 20 éves munkáját, majd jó szórakozást kívánt a 3 napos rendezvényhez.
A görömbölyi általános iskolások szüreteléssel kapcsolatos vidám színdarabjának nagysikerű előadása után Rostás László főépítész ERZSÉBET-KIRÁLYNÉ –szobor avatása alkalmából megemlékezett a királynéról, Stróbl Alajosról, a szobor alkotójáról, a magyar szobrászat vezető egyéniségéről. A szobron 2 iskolás gyermek koszorút helyezett el. Az avatási ünnepségen a GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖR ünnepi műsor adott elő, majd az avatási ünnepség zárásaként Seres Ildikó a Miskolci Nemzeti Színház művésznője, az Elisabeth című musicalből adott elő részletet, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott.
A szoboravatást követően Farkas Attila kertészmérnök értékelte a Görömbölyi Ősz nyitó rendezvényeként a Görömbölyi Általános Iskola által szervezett -IRÁNY A TERMÉSZET!- Természet-és környezetvédelmi akadályverseny iskolásoknak- című vetélkedő szakmai tartalmát, a gyermekek teljesítményét.
A gyerekek 6 csoportban, 6-6 fővel, 6 különböző állomáson mérték össze tudásukat, szereztek újabb ismereteket
1 állomás (iskola területén) cserjeültetés, gondozás
2 állomás (Ibolya virágárusnál) ikebana készítés
3 állomás ( pincesoron) must készítés, fokolás
4 állomás (pincesoron) madárvédelem
5 állomás (horgásztó) környezetvédelem, vízvizsgálat
6 állomás (horgásztó)szalonnasütő hely kialakítás, tűzrakás
Az állomáshelyek között gyalogló gyerekek a kellemes, napsütéses időben, nagy élvezettel vitatták meg az egyes állomások gyakorlati-elméleti kérdéseit.
A verseny eredménye:
1 Görömbölyi Általános Iskola
2 Holtversenyben: Szilágy Általános Iskola és a Harsányi Iskola
3 Gárdonyi Általános Iskola
4 Kisgyőri Általános Iskola
5 Mályi Általános Iskola

A versenydíjakat a tanulóknak és a felkészítő tanároknak Borkuti Mária adta át.
A díjátadó után Dr. Kárpáti lászló muzeológus ajánlotta a vendégek figyelmébe a Közösségi Házban berendezett kiállításokat.
A Görömbölyi Ősz, első napi rendezvényének zárásaként a római katolikus templomban Szabó Balázs orgonaművész hangversenyét hallgathatták az érdeklődők.A 20 ÉVES GÖRÖMBÖLYI KULTURÁLIS EGYESÜLET
MEGHÍVÓJA
: lap1 - lap2

  III. DEMIZSON-FESZTIVÓ
2011. szeptember 10.

III. DEMIZSON FESZTIVÓ


Pincepörkölt főzőverseny
Bormustra és Szőlő Szépségverseny

2011.09.17. Görömböly Pincesor

PROGRAMOK»

Bormustra és Szőlő Szépségverseny Jelentkezési lap»
Pincepörkölt jelentkezési lap»

  MEGHÍVÓ RUSZIN PINCE-EMLÉKHELY AVATÓ ÜNNEPSÉGRE
2011. szeptember 8.

Meghívó
Miskolc Megyei Jogú Város
Ruszin Kisebbségi Önkormányzata
Tisztelettel meghívja
2011. szeptember 17-én (szombaton),
14-órakor kezdődő
Ruszin pince-emlékhely avató ünnepségére.
Az ünnepség Helyszíne: Görömböly középső pincesor
Rendezvény fővédnöke: Dr Nagy Kálmán országgyűlési képv.
Rendezvény védnöke: Dr Nehéz Károly
Redezvény szervezője:
Miskolc M. J. V. Ruszin Kis. Önkormányzat

" A magyar és egyetemes ruszinság kiemelkedő, világon egyedülálló,rangos eseménye Miskolc-Görömbölyön a középső pincesoron 2011. szeptember 17-én, szombaton délután 14 órától: Ruszin Pincemúzeum megnyitása"
Történelmi, ruszin hagyományokon alapuló ruszin pince-emlékhely, mely időszakos kiállító helyként működik a jövőben.
Főszervező és program megvalósító: Miskolc MJV Ruszin Kisebbségi Önkormányzata
Főtámogatók: Meghívón részletezve!

  KÉPEK a II. GÖRÖMBÖLYI KURUC VIGASSÁGRÓL
2011. május 22.

A rendezvényről készült videó»

Gyermek horgászverseny eredményei
1. helyezett: Marosvölgyi Zita
2. helyezett: Barta Valentin
3. helyezett: Matyikánics Balázs

Kuruc nap GPS verseny eredményei
1 hely
2 hely
3 hely
CSAJOK
Tóth Henrietta
Zsófi Dorottya
Kovács Katalin
Mihalik Emese
SAJT
Sebő Krisztián
Matyikányics Csaba
Tóth Gergő
Tóth Zsombor
THE BEST TEAM
Bódi Vikktória
Sebő Mónika
Kovács Anna Kata
Zámbori Zalán

  KURUC PORTYÁK
2011. május 6.


KURUC PORTYÁK


Rákóczi emlékév alkalmából a Görömbölyi Természetjáró Klub és a Lombok Alatt Turisztikai Egyesület Kuruc portyák elnevezésű emléktúrát rendez a II Rákóczi Ferenc tiszteletére Az emléktúra 2011.05.28-án szombaton lesz a Görömböly környéki erdőkben. http://gtk.byethost33.com

  II. GÖRÖMBÖLYI - KURUC VIGASSÁG
2011. április 30.


II. GÖRÖMBÖLYI KURUC VIGASSÁG


2011. május 21-én a GÖRÖMBÖLYI PINCESORON!

Részletes program letölthető itt, vagy a szórólapra kattintva.

  SINGING PARTY - DÖNTŐ
2011. április 29.

A Szilágyi Dezső Általános és Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Görömbölyi Tagiskolája SINGING PARTY néven könnyűzenei énekversenyt szervezett Miskolc és vonzáskörzetének általános iskoláskorú gyermekei részére. A versenyre sok általános iskolából jelentkeztek. Az elődöntő már április elején lezajlott, a döntőre pedig 2011. április 29-én (pénteken) 17.00-kor került sor a Görömbölyi Közösségi Házban.
A döntőbe 21 diák jutott be színvonalas produkciójával.

Virányi Zsolt szervező 70/434-8539

  RENDEZVÉNYEK a görömbölyi iskolában
2011. április 7.

A Szilágyi Dezső Általános és MAKTNYI Görömbölyi Tagiskolája a Költészet napja alkalmából versírói és versillusztrációs pályázatot hirdetett szabadon választott témában Miskolc és vonzáskörzetének általános iskolás tanulói számára. A beérkezett műveket 2011. április 11-én iskolánkban kiállítjuk, a legjobbakat díjazzuk.A nyertesek értékes könyvjutalomban részesülnek.
2011. április 11-én (hétfőn) 8-14 óráig iskolánkban non-stop versolvasást rendezünk, melyre Miskolc és környékéről invitáljuk a kultúra iránt érdeklődőket. A felolvasás folyamatosan reggel 8 órától 14 óráig zajlik. A rendezvényt 14 órakor gálaműsorral zárjuk, melyen meghívott művészek is közreműködnek.
A felolvasáson résztvevők emléktárgyat kapnak ajándékba.

Virányi Zsolt szervező 70/434-8539

 

  Megemlékezés a Rákóczi szobornál
2011. március 28.

A Rákóczi Szövetség Görömbölyi Szervezetének szervezésében és a RUKISÖSZ Közhasznú Egyesület támogatásával és a M.J.V. Ruszin Kisebbségi Önkormányzat támogatásával 2011. március 27-én 15.00 órakor a görömbölyi Rákóczi szobornál ünnepi megemlékezést tartottak a
II. Rákóczi Ferenc, nagyságos fejedelem
születésének 335 évfordulójának tiszteletére.

Ünnepi program részletei:

 • Tárogató zene - hívójel - zászlósok bevonulása
 • Himnusz
 • Megnyitó, köszöntő (dr. Ujaczki Tibor)
 • Ujaczki Tibor szavalat: Rákóczi – Petőfi Sándor verse
 • Asztalos Julianna, ének: Krasznahorka büszke vára……
 • Ünnepi beszéd: dr. Rózsa György levéltáros
 • Jelenetek Rákóczi Ferenc életéből
  Előadták: Zarka Gyula drámakör és Sinkovits Imre drámakör tagjai
  Betanította: Varga István drámakör vezető
 • Cseke Gyöngyvér, Cseke Lilla Csenge: Kuruc dalok 1.
 • Görömbölyi népdalkör: Kuruc dalok 2.
 • Dudás László gk. fő esperes köszöntője és imája
 • Asztalos Julia, ének: Magyarok Istene tekints e szép népre……..
 • Koszorúzás – tárogató kiséretében
 • Szózat

  RETRÓ BULI
2011. március 16.

Kedves Barátaim!
2011. március 19.-én szombaton 19.00-tól - hagyományteremtő szándékkal - RETRO BULIT szervezünk ill. tartunk megfelelő létszám elérése esetén a Görömbölyi Közösségi Ház színháztermében.
Ez un. "batyus" buli lenne és inkább a zenéről és táncról szólna, persze hogy éhen és szomjan ne haljatok hozzatok magatokkal enni és inni valót. A '60-'70-'80-as évek magyar és külföldi slágereiből állítottunk össze műsort Bohati Csabival és ezekre táncolnánk, szórakoznánk. A belépő ára 1.500 Ft / fő. Részvételi szándékotokat jelezzétek vissza a jövő hét végéig, hozzátok el párotokat és szóljatok ismerőseiteknek. A belépők árát nálam, vagy Bohati Csabinál kellene befizetni március 16.-ig.
Várunk szeretettel, gyertek el, érezzük jól magunkat.
Üdvözlettel:

Teleki Lajos
20-923 3098

 

  MÁRCIUS 15-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2011. március 15.

2011. március 15-én kedden 16 órától ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉST tartottak az 1848-49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁNAK tiszteletére a Lavotta és az Erzsébet királyné utca kereszteződésében található kopjafánál. Az ünnepi műsort követően koszorúzásra került sor.

 

  NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2011. március 8.NŐNAP alkalmából tisztelettel köszöntjük nő olvasóinkat!

Szerkesztőség

 

  Singing Party
2011. március 3.


JELENTKEZZ!!!
FELHÍVÁS
KÖNNYŰZENEI ÉNEKVERSENYRE
HA SZERETSZ ÉNEKELNI?
AKKOR ITT A HELYED!
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2011.március 15.
Nevezési díj: 500.-Ft

Görömbölyi Iskola

 

  MÁRCIUSI PROGRAMOK GÖRÖMBÖLYÖN
2011.március 1.

2011.március 5.
A TESTED MOZGASD, NE A MOTORT!

NŐKNEK NŐNEK A VIRÁGOK
XIV: NŐNAPI FUTÓTÚRA
A Zöld Sportok Clubja szervezésében
Nevezés: 10.30-11.00 óráig a Közösségi Házban
Részvételi díj: 500.-Ft
A spuri kártya tulajdonosai 100.-Ft/fő kedvezményt kapnak.
A túra teljesítői között "A tested mozgasd, ne a motort!" feliratú emblémázott pólókat sorsolunk ki!
Rajt: 11.11 órakor
A gyorsaknak gyík, a túrázni vágyóknak csiga csoport indul!
Táv:
· Gyík csoport 6 km 100 m 60 perc
· Csiga csoport 6 km 100 m 90 perc
Túravezetők: Hortobágyi Zsolt és Kovács Attila


2011. március 9.
18 órától INDULJ EL EGY ÚTON
Úti beszámoló a Kéktúra útvonalairól
Előadó: Nagy Péter


2011.március 15.
ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS az 1848-49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁRÓL 2011.március 15-én kedden 16 órától
Helyszín: A Lavotta és az Erzsébet királyné utca kereszteződésében található kopjafa.


2011.március 18.
18 órától RÉGI IDŐK FARSANGJAI 1991-2011
Filmvetítés a Görömbölyi Kulturális Egyesület farsangjairól
Szeretettel hívunk, várunk minden nosztalgiázni vágyót!

  FARSANGI BÁL A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
2011. február 12.

  FARSANG AZ ISKOLÁBAN
2011. február 11.

  FARSANGI BÁL a KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
2011. február 8.

A Görömbölyi Kulturális Egyesület 2011. február 12-én, 19 órai kezdettel FARSANGI BÁLT rendez a Görömbölyi Közösségi Házban. A mulatni vágyókat svédasztalos vacsora, értékes nyereményekkel tombola és élőzenés táncmulatság várja. Belépőjegyek a Közösségi Házban válthatók 3.500.-Ft-/fő áron. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

  INDUL A SZERELEMVONAT
2011. február 1.

2011. február 12-én 10 órakor a LÁEV Dorottya úti állomásáról indul A SZERELEMVONAT PÁROKNAK ÉS PÁRATLANOKNAK! Részletek a plakáton»

  I. GÖRÖMBÖLYI FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP Videói
2011. január 31

  ALAPÍTVÁNYI BÁL
2011. január 30.

  MEGHÍVÓ ALAPÍTVÁNYI BÁLBA
2011. január 28.

A görömbölyi Sportpályáért Alapítvány 2011.01.29-én 19 óra kezdettel megrendezi hagyományos Alapítványi Bálját a GÖRÖMBÖLYI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN. A belépő 4 000 Ft, a helyszínen büfé üzemel, illetve 3 fogásos menü várja a vendégeket. Program: 8 osztály megnyitója. 4. osztály néptánc bemutatója. Regős Zsolt és vendégei. A zenéről az Okeé zenekar gondoskodik. Az Alapítvány a bál teljes bevételét az iskolának ajánlja fel. Kérünk mindenkit, hogy aki támogatni szeretné az iskolában tanuló diákokat, illetve az oktató nevelő munkát jöjjön el.
Tisztelettel: Az Alapítvány vezetősége

  I. GÖRÖMBÖLYI FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP
2011. január 23.

Nagysikerű rendezvényt szervezett a GÖRÖMBÖLYI- KÖZÖSSÉGI HÁZ ELŐTTI TÉREN a GÖRÖMBÖLYI BORBARÁTOK HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLETE.
Már kora délelőtt megkezdődtek az előkészületi munkák, a Közösségi Ház előtti utcarészen: a kirakodóvásárosok kínálták termékeiket, a téren pedig a helyieken kívül a szomszédos megyékből és a szomszédos városrészekből érkező borbarátok készültek a megmérettetésre, akik a forralt bor készítése és kínálása mellett, gazdag gasztronómiai ínyencségeket kínáltak a vendégeknek: őzpörkölt, fokhagymás - pirítós, zsíros kenyér lilahagymával, tepertőkrémes kenyér stb.
11 órakor a GÖRÖMBÖLYI BORBARÁTOK köszöntötték a rendezvény versenyzőit és a rendezvényre érkező látogatókat, majd megkezdődött a nagyszínpadon az egész napos változatos, sokszínű kulturális program.

 • Görömbölyi óvodások műsora
 • Görömbölyi Hagyományőrző Gyermek Néptánc Együttes műsora
 • Heffner Attila gyerekműsora
 • Görömbölyi és Hejőcsabai iskolák gyerekszínjátszóinak előadása
 • Tapolcai Vegyes Kórus bordalokat énekel
 • Görömbölyi Színkör parasztkomédiája
 • Görömbölyi Népdalkör előadása
 • Számadó Zenekar műsora
 • Forralt Bor Verseny eredményhirdetése
 • Gárdonyi Táncház és a Gárdonyi Nyugdíjas Népdalkör műsora
 • Motiva Zenekar koncertje
 • Bohemian Betyars koncertje
 • Heffner Attila műsora- TÁBORTŰZ

A szervezők 300.-Ft-ért vásárolható mutatós kóstoló poharakat, kóstolójegyeket árultak, melyekkel a vendégek kedvükre válogathattak az ízletes borokból, és a finom frissen sütött aranybarna tepertőkből. A jó szervezett hírverésnek köszönhetően szépszámmal gyülekeztek a vendégek a térre, ahol a jó hangulathoz minden adott volt, a forralt bor, az üstökben sercegő frissen sütött tepertő, a Kandik és Tamás sátorban, a sült hurka, sült kolbász, toroskáposzta, sertéskocsonya, frissen sütött pörc és tepertő, libazsír, sertészsír és a színpadon a folyamatos kiváló műsor. A rendezvény sikeréhez a kedvező idő is hozzájárult, a friss csípős szélben ugyanis, egyedüli menedéket a forralt bor és a forró tea jelentette, mely a disznótoros kiegészítők fogyasztásához jó alapokat biztosítottak. A jó hangulatú rendezvény késő este tábortűzzel zárult.

Video1 -
Video2 - Video3

  ELKÉSZÜLT A RUSZINOK HONLAPJA
2011.január

Tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat, hogy a
RUKISÖSZ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

üzemeltetésével és támogatásával elkészült a ruszinok honlapja, mely a
www.ruszinok.hu
címen olvasható.
Jó böngészést és hasznos időtöltést kívánunk!

A tartalomszerkesztők és a webszerkesztők!

  I. GÖRÖMBÖLYI FORRALTBOR ÉS TEPERTŐ NAP
2011.január 14.


I. GÖRÖMBÖLYI FORRALTBOR ÉS TEPERTŐ NAP 2011.január 22-én a GÖRÖMBÖLYI KÖZÖSSÉGI HÁZ előtti téren

Részletek az alábbi szórólapon olvashatók»

 
1 oldal
 
2 oldal

 

Reklám


Iskolai alapítvány
Adó 1%
Görömböly Sportpályájáért Alapítvány
3516 Miskolc, Kovács út 1.
Adószám:
18411247-1-05

 
Képek

 

 

 

© 2007-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.