Archívum - Hírek 2013
  Karácsonyi ünnepség a görömbölyi iskolában
2013. december 21.
  Görömbölyi karácsonyi ünnepség 2013
2013. december 19.


A részletekért kattintson a képre!

  Karácsonyi jótékonysági akció Görömbölyön
2013. december 16.
A Görömbölyi Kulturális Egyesület és a görömbölyi iskola által meghirdetett
"Dobozba zárt szeretet"
című jótékonysági akcióra összegyűlt adományokat 2013.december 18-án szállították ki a Gönci Gyermekotthon lakói részére.
  Karácsonyi jótékonysági vásár a görömbölyi iskolában
2013. december 16.
2013. december 16-án, hétfőn délután 2-től karácsonyi jótékonysági vásárt rendeztek a görömbölyi általános iskolában a 7.osztály tanulók kezdeményezésére. A jótékonysági vásáron összegyűlt 50.000.-Ft adományt a gyerekek és a pedagógusok ünnepélyes keretek között adják át 18-án, csütörtökön de. 9 órakor az iskolában a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány részére. Az átadáson jelen lesznek a kutya Alapítvány munkatársai és 3 vakvezető kutya a gazdájával.
  Rajzpályázat Óvodásoknak, Iskolásoknak
2013. december 11.

A részletekért kattintson a képre!
  Szépül a görömbölyi pincesor
2013. december 12.
Miskolc-Görömböly egyre jobban fejlődő turisztikai célpontja a görömbölyi pincesor, ahol rendszeresek a városi szintű borosprogramrendezvények, és mindennaposak a pincegazdák baráti társaságainak, borkóstoló vendégeiknek a helyi pincéből, a helyi borok kínálása, kóstolása. A gazdag kulturális programoknak köszönhetően megélénkült az élet a pincesoron, s így a pincegazdáknál is egyre aktívabb fejlesztések tapasztalhatók, melynek köszönhetően látványosan javul a pincesor látványa, s ezáltal a vendégek kiszolgálása. A turisták eligazodását is igényesen kialakított tájékoztató tábla segíti.
  András Napi disznótor Görömbölyön
2013. december 11.
Az András nap környéke hagyományosan összefonódott a disznóvágással kapcsolatos "teendőkkel". A tél megérkeztével a különböző vidékek disznótoros ételei mellett a forralt borok és a finom pálinkák kóstolásának ideje is elérkezik. A falusi ember számára a disznó felnevelése volt a munka, és a disznóvágás már az ünnep. Ezeket a szép hagyományokat elevenítette fel a Görömbölyi Kulturális Egyesület 2013. november 30-án, immár 6. alkalommal. A délelőtti programokat követően a nap a disznótoros ebéddel folytatódott, majd vacsorával és vidám zenés szórakozással zárult.
  Ünnepi alkalmak decemberben,
a Miskolc-Görömbölyi Református Gyülekezetben

2013. december 02.
12.21-én 17 órától
a három felekezet közös karácsonyi készülése a templomban.
12.23-án 17 órától
bűnbánati istentisztelet a templomban.
12.24-én 16 órától
karácsony esti istentisztelet a gyermekek bizonyságtételével a templomban.
12.25-én 10 órától
karácsony I. napján, ünnepi istentisztelet és Úrvacsora a templomban.
12.26-án 10 órától
karácsony II. napján ünnepi istentisztelet a templomban.
12.31-én 16 órától hálaadó istentisztelet a templomban.
2014.01.01-én 10 órától újévi istentisztelet a templomban.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk alkalmainkra.
Minden kedves olvasónak
békességgel megáldott karácsonyi ünneplést kívánunk!

  FELHÍVÁS
2013. december 02.

Tisztelt Görömbölyiek!
A Görömbölyi Kulturális Egyesület és az iskola
ebben az évben is meghirdeti a
" Dobozba zárt szeretet"
című jótékonysági akcióját,
mellyel idén is a Gönci Gyermekotthon lakóit
szeretnénk meglepni karácsonyi ajándékkal.
Egy cipős dobozban elférő apró tárgyakkal
(íróeszközök, kabalák, játékok, édesség, könyvek, illatszerek)
és természetesen pár kedves szóval, jókívánságokkal,
próbáljunk örömet varázsolni az arcukra!
A becsomagolt ajándékokat az iskolában gyűjtjük
december 2 - december 14-ig.
A dobozon legyen feltüntetve, milyen nemű és korú gyereknek szánjuk a csomagot.
Adományaikat várva kívánunk békés ünnepeket és adakozó kedvet
a rászorultak nevében.

  Görömbölyi fejlesztések!
2013. december 1.
Kiépítésre került a gyermekorvosi rendelő bejáratánál egy babakocsikkal való közlekedést segítő felhajtó, mely nagy segítséget jelent a rendelőbe babakocsikkal érkező kismamáknak.
A görömbölyi temető mellett haladó lejtős Szabó Károly út és a Szabó Zoltán út kereszteződésében a vízelvezető árok kitisztításra és kikövezésre kerültek, megoldva ezzel a csapadékvízelvezetést.
Kiépítésre került a görögkatolikus templomhoz vezető út, melyet díszburkolattal láttak el.

  KIRÁNDULNI MENTEK A GÖRÖMBÖLYIEK
2013. október 26.

  HALLOWEEN PARTY A GÖRÖMBÖLYI ISKOLÁBAN
2013. október 25.

  Ünnepi istentisztelet és koszorúzás Görömbölyön
2013. október 23.
2013. október 23-án 17 órától Ünnepi istentiszteletet és megemlékezést tartottak a három felekezet szolgálatával a református templomban. A megemlékezés után koszorúkat és a kegyelet virágait helyezték el a kopjafánál.
  A GÖRÖMBÖLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG ALKALMAI
2013. október 14.
Október 23-án 17 órától
Ünnepi istentisztelet és megemlékezés a három felekezet szolgálatával a templomban. A megemlékezés után a kopjafánál
tartunk koszorúzást. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk.
Október 24-én, 25-én és 26-án 17 órától
A templomban hitmélyítő alkalmakat tartunk, vendégszolgálatokkal. Ezekre az alkalmakra is szeretettel hívogatunk.
Október 31-én
A reformációra emlékezve 10 órától tartunk ünnepi istentiszteletet a templomban. Az istentiszteletet követően a templomkertben levő emlékoszlopnál koszorút helyezünk el.
  Gárdonyi Emlékhét a Görömbölyi Iskolában
2013. október 9.
"Tollal a csillagok felé" Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából GÁRDONYI EMLÉKHETET tartanak a Görömbölyi Általános Iskolában 2013. október 7-11-ig.
A HÉT PROGRAMJAI»

Képek a zárónapról    
  ELHAGYOTT KERÉKPÁR
2013. október 9.
A Görömbölyi Ősz hétvégi rendezvényén valaki a képen látható kerékpárját a Görömbölyi Iskolában felejtette. Érdeklődni az Általános Iskolában lehet. 46/561-274
  GÖRÖMBÖLYI ŐSZ: SZÜRETI NAPOK
2013. október 4-5-6
Képek a zárónapi programokról
2013. október 6, vasárnap a XXI. Görömbölyi Ősz zárónapja. A rendezvény fő programját a GÖRÖMBÖLYI BÚCSÚ-hoz kapcsolódó egyháziprogramok, kirakodóvásárok, gyerekjátékok: körhinta, dodgem töltötte ki. A három napos rendezvénysorozat zárásaként a görömbölyiek este 8 órakor fáklyás felvonulással a kopjafához mentnek, ahol Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő az aradi vértanúkra emlékezett a Görömbölyi Népdalkör közreműködésével. Az ünnepi megemlékezés után a kopjafánál koszorút és gyertyákat helyeztek el a görömbölyiek. Az ünnepi megemlékezéssel végetért a GÖRÖMBÖLYI ŐSZ háromnapos rendezvénysorozata.
Képek a második napi programokról

Tóth László műsorvezető 2013. október 5-én már a reggeli órákban hangos szóval ébresztette a görömbölyieket, ahol korán beindult a nyüzsgés a Görömbölyi Művelődési Házban és környékén. A rendezőknek kemény feladat volt a sok-sok vetélkedő, játék helyszínének előkészítése. A Halészléfőzőverseny résztvevői is már koradélelőtt a bogrács körül sürögtek-forogtak, mert főztjüket nem kisebb személyiség, mint az Oscar-díjas mesterszakács, Mátyás Rudolf és társai figyelték, majd kóstolták. Többen a reggeli csípős időben szabadtüzön sütötték a reggelire valót is, majd az időjáráshoz- a korhoz- a nemhez, főként a szokásokhoz alkalmazkodva ki forró teával, ki pedig forralt borral melegítette szervezetét.
A megújult szabadtérre folyamatosan érkeztek a családok, baráti társaságok, és máris bekapcsolódtak a különböző programokba, mert program, játék, vetélkedő az volt bőven, aki itt nem tudta kellemesen, hasznosan eltölteni az időt, nem tudott kikapcsolódni szórakozni, az csak magára vethet. Volt családi vetélkedő, vadászgörény találkozó, póni lovaglás, íjászkodás, forgott a fakörhinta, népi játékokon kísérleteztek a gyerekek, házi szörp-házi lekvár kóstolás és díjazás, kirakodó vásár, és a háttérben pedig Barsi Csaba és barátainak köszönhetően folyamatosan szólt a zene, sőt a színpad előtt bekapcsolódhattak a Táncházba is.
A kellemesen időnek köszönhetően több helyszínen is kikapcsolódhattak a görömbölyiek, mivel az iskolától a Papírgyárig kerékpártúra indult, az iskolai focipályán görömbölyi baráti társaságok labdarúgó tornája zajlott, de hangos nótaszótól zengett a híres görömbölyi pincesor is, ahol több baráti társaság bort, pálinkát kóstolt, húst sütöttek, bográcsoztak, majd megválasztották a görömbölyi pincesor legjobb borát is.
A szabadtéri színpadon déltől folyamatosan beindultak a kulturális programok, melyben volt Zumba Szabó Vikivel, a Tapolcai Vegyeskar boros nótákat adott elő, operett egyveleggel szórakoztatta a vendégeket Eperjesi Erika és társa.
Délután a zsűri kihirdette a főző-és egyéb versenyek, vetélkedők eredményeit, és átadták az értékes díjakat. Az eredményhirdetés után a "925" , majd a Metrum All Stars adott koncertet. Estére telt ház lett, benépesült a tér, sok görömbölyi-és több más városrészből, sőt a szomszédos településekről is érkeztek vendégek, a nap sztárvendégének, a Kossuth Díjas művésznőnek, KOVÁCS KATINAK a koncertjére.
A nagysikerű koncert után az Avas Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget, majd a félhomályban a Főnix Tűzcsoport Tűzzsonglőr bemutatóval zárta a Görömbölyi Ősz második napjának szabadtéri programját. Ezzel viszont még nem ért véget a szórakozás, hiszen az est a Művelődési Házban szervezett Szüreti Batyus bállal zárult.
Képek az első napi programokról

2013. október 4-én a szüreti napok kezdeteként lovasok, lovaskocsisok, hangos zenével, ostorcsattogtatással járták az utcákat, így keltettek vidám hangulatot a görömbölyi családoknál. A kocsin utazott Dr. Nehéz Károly, a városrész önkormányzati képviselője és a kisbíró, aki hangos szóval, rigmusokkal invitálta a görömbölyieket a szüreti mulatságra.
18 órakor a Görömbölyi Művelődégi Ház Szabadtéri színpadán Tóth László műsorvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Dr Nehéz Károly képviselő megnyitotta a Görömbölyi Ősz: Szüreti Napok rendezvénysorozatát. Az ünnepélyes megnyitó után a Görömbölyi Népdalkör dalcsokorral köszöntötte a görömbölyi ősz vendégeit, majd a Főnix Tűzcsoport látványos produkcióval szórakoztatta a közönséget. A kulturális programot követően a Művelődési Ház pajtájában a Fény Egyesület, Dr Nehéz Károly képviselő és a RUKISÖSZ Köszhasznú Egyesület bográcsos vacsorával látta vendégül a Polgárőrséget, a Görömbölyi Népdalkört, a fellépőket és a rendezvény közreműködőit. A finom vacsoránál magyar nóták, ismert slágerek előadásával szórakoztatta a megjelenteket Demjén Gyula nótaénekes , akit Kottner László kísért szintetizátoron. A vidám hangulatú nótázás után bekukkantottunk a Művelődési Ház dísztermébe is, ahol megpillanthattuk az izlésesen, elegáns, az ősz szineiben pompázó helyiséget, ahová a rendezvény második napján, 5-én este a SZÜRETI BATYUS BÁL vendégeit várják. Jó szórakozást!
  GÖRÖMBÖLYI ŐSZ: SZÜRETI NAPOK 2013. október 4-5-6 2013. szeptember

PLAKÁT letölthető»

4. péntek 18 órakor MEGNYITÓ a szabadtéri színpadon


Ünnepi köszöntőt mond
: Dr. Kriza Ákos MMJV Polgármestere
Közreműködők: Görömbölyi Népdalkör, Főnix Tűzcsoport

5. szombat 8 órai kezdettel "MUSTRA" helyszínén a pincesoron


Bor-és pálinkakóstolás, Görömbölyi pincesor legjobb borának választása, mesterségbemutatók, a talpalávalót húzza, Barsi Csaba és barátai. A versenyt zsűrizi Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakács és Járcsics Emil mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és Környéke Régiójának elnöke.

"ZSIBONGÓ" helyszínén a szabadtéri színpadon és téren.

HALÁSZLÉFŐZŐ VERSENY, családi vetélkedők, fakörhinta és népi játékok, gyermekeknek arcfestés, házi szörp-házi lekvár kóstolás és díjazás, lopóverseny férfiaknak, vadászgörény találkozó, pónilovaglás, vadászkutya-vizsla találkozó, kirakodó vásár, íjászkodás, szatyor program: termelj otthon, árulj a téren! Táncház Boncsér Gáborral és a Számadó zenekarral.
A főzőversenyre, a lekvár és szörp mustrára, a lopóversenyre, a családi vetélkedőkre és a ping-pong bajnokságra jelentkezés: október 1., keddig (756-474-es számon) A nevezőket értékes nyereményekkel díjazzuk!
Nyeremények:
3db 3fős 7éjszakára szóló szállás Makrygialos üdülőhelyre. Görögországba az Andromeda Travel felajánlásával. 2 db 10.000.-Ft értékű (külföldi, repülős út) és
1 db 5.000.-Ft értékű (belföldi út) utazási utalvány a Viva Travel felajánlásával, 10.000.-Ft értékű vacsora meghívás a Jávorkúti Étterem és Panzió felajánlásával. 3 db 4 fős családi belépő a Miskolctapolcai Kaladparkba, Kedvezményes fogyasztást biztosító plasztik ajándék kártya a Sarokház Kávézó felajánlásával.
KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA Görömbölyi csapatoknak!
A verseny ideje:
október 5., szombat 9 órától a Görömbölyi Általános Iskolában.
Nevezni lehet: Váradi József Ginzery u. 5. - 20/399-4713 október 1., keddig. Nevezési díj: 6.500.-/csapat Díjazás: pénzjutalom. A verseny 5+1 kispályás szabályok szerint zajlik. A tornán különdíjban csak a gólkirály részesül, aki a csoportmérkőzések során továbbjutott csapatokból kerül ki. Egységes mezekről és labdáról minden csapat gondoskodjon!
Sportszerű játékot és jó szurkolást kíván a rendezőség!
MUSTRA és ZSIBONGÓ között igényelhető a pónilovas fogattal való szállítás!
Programok október 5-én a szabadtéri színpadon, a téren és a Művelődési Ház udvarán
:
10.00 muzsikál a Számadó Zenekar
10.30 "Anya-lánya mozdulj!" program – Zumba Szabó Vikivel
10.30 Ping-pong családi bajnokság a Művelődési Ház udvarán
11.30 Családi ügyességi vetélkedők a Művelődési Ház udvarán
12.00 Tapolcai Vegyeskar boros nótái
12.15 Operett egyveleg Eperjesi Erika és társainak előadásában
13.00 verseny zsűrizése
14.00 Családi táncház Barsi Csaba vezetésével
15.00 "925" koncert
16.00 Metrum All Stars koncert
17.00 KOVÁCS KATI koncert
18.00 Avas Néptáncegyüttes műsora
19.00 Tűzzsonglőr bemutató a Főnix Tűzcsoporttal
21 órától a Művelődési Házban ŐSZI BATYUS BÁL a Metrum Zenekarral
Jegyek elővételben és a helyszínen korlátozott számban a Művelődési Házban kaphatók!
A Miskolc-Görömbölyi Görög Katolikus Egyházközség programja:
16.30 Szent Liturgia a Görög Katolikus Templomban
17.30 Nagyvecsernye lítiával
18.30 Halottainkról szóló megemlékezés a templom előtti keresztnél
19.15 Akatiszt
Október 6. vasárnap
BÚCSÚ, kirakodó vásár, 20 órától esti fáklyás felvonulás a kopjafához.
- Találkozás a templom dombon -
Közreműködő: Görömbölyi Népdalkör
Református, Római-és Görög Katolikus Egyház programjai:
08.30 Szentmise a Római Katolikus Templomban
09.30 Utrenye
10.00 Istentisztelet a Református Templomban
11.00 Búcsúi szent liturgia körmenettel
16.00 Vecsernye
Támogatóink:
Dr. Nehéz Károly Görömböly városrész képviselője, Andromeda Travel, Miskolci Városfejlesztési Kft.,Csillagfény Dekor Stúdió, Miskolctapolcai Kalandtúrapark, Lukovics József görömbölyi egyéni vállalkozó,, Sarokház Kávézó, Unio-Coop Zrt. Jávorkút Étterem és Panzió, Viva Travel Utazási Központ.
Mindenkit szeretettel várunk!
Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Görömbölyi Művelődési Ház

  Dr. Nehéz Károly: FOGADÓÓRA-ŐSZI VÁSÁR!
2013. október 01.

Dr. NEHÉZ KÁROLY önkormányzati képviselő
FOGADÓÓRÁVAL EGYBEKÖTÖTT
KEDVEZMÉNYES ÉLÉSKAMRA AKCIÓT TARTOTT!

2013. október 1. kedden 13 órától-15 óráig
Görömbölyön a Szolártsik téren az ABC-vel szemben

Árak:
Burgonya 2.500.-Ft/zsák
AGRIA, KONDOR, DESIRE, ALADIN
HAGYMA 1.800.-Ft/zsák/15 kg
LILAHAGYMA 1.200.-Ft/zsák/ 5 kg
FOKHAGYMA 700.-Ft/kg

TARKA BAB 700.-Ft/kg
FEHÉR BAB 500.-fT/KG
ALMA 100-150.-Ft/kg (Ár a fajtától függ!)
GÁLA, JONATHÁN, GOLDEN, MUTSU, JONAGOLD, IDARED

  AVE TÁJÉKOZTATÁS AZ ŐSZI LOMTALANÍTÁSRÓL   
2013. szeptember 30.

Cégünk idén ősszel újra lomtalanítási akciót szervez, melynek keretében térítésmentesen elszállítja a háztartásokban felgyülemlett és feleslegessé vált lomokat.
A lomtalanítás a szemétszállítási napoknak megfelelően munkanapokon 6.00 órakor kezdődik. Ezúton kérünk mindenkit, hogy a közterületek tisztántartása érdekében csak az elszállítást megelőző napon illetve a szállítás napján reggel 6 óráig helyezzék ki a hulladékgyűjtő edény mellé felesleges lomjaikat. Amennyiben a lomtalanítási napot követően kerül kihelyezésre lom, azt csak térítés ellenében tudjuk elszállítani. A lomtalanítás nem tartalmazza a veszélyes hulladék (akkumulátor, pala, TV, hűtőszekrény stb.), építési törmelék, kommunális hulladék, a gumiabroncsok és a zöldhulladék (falevél, gally) elszállítását. Ezek szállítását külön megrendelés alapján végezzük.A veszélyes hulladék, a gumiabroncs és az építési törmelék elhelyezésére a három miskolci hulladékudvar valamelyikében van lehetőség. A hulladékudvarokról bővebb felvilágosítást a Hasznos információk menüpontban olvashatnak. Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a gumiabroncs nem tartozik a lomtalanítás során elszállítható hulladékok körébe. Amennyiben gumiabroncs hulladékuk keletkezett, azt a hulladékudvarokban térítésmentesen elhelyezhetik.

2013.10.08
Ács, Asztalos, Bacsinszky A., Bádogos, Beniczky L., Bizony Á., Bognár, Borbély, Cseresznyés, Csermák A., Cukrász, Dapsy L., Deák F., Déli, Doháy, Egyetértés, Erzsébet kir., Eszperantó, Esztergályos, Farkas A., Görgős, Harsányi, Kaffka M., Kárpitos, Kovács, Kozma A., Kőműves, Lakatos, Lavotta, Pesti, Pöltenberg E., Rózsavölgyi, Simándy P., Szabó E., Szabó Z., Szolártsik tér, Szűcs S., Tégla, Vízirózsa.

2013.10.10
Ághegy , Apátsági, Cserép, Felhő, Fuvola, Ginzery S., Hordó, Lehár F, Madár, Meredek köz, Szabó K., Szőlő, Tapolcai, Tárogató, Temetőalja, Templomhegyi, Tücsök.

  Szeptemberi program a Művelődési Házban
2013.szeptember 03.
16-án,
hétfőn 17 órától
MODERN, DIVAT és SHOW TÁNC
Ingyenes bemutató óra, 7-14 éves korig. A gyerekek esztétikus testképzésen keresztül ismerkednek meg a 20. századi modern és a 21. századi divat tánc technikákkal, melyek fejlesztik a gyermek ritmus érzékét, hallását, koordinációs képességeit, memóriáját. Az egy órás foglalkozáson minden testrész megmozgatásra kerül, és óráról órára egy komplett koreográfia készül el.
Az órát tartja: Csantavéri Tünde táncos, táncoktató
11-én,
szerdán 14 órától
MASSZÁZS és CSONTKOVÁCSOLÁS
A szakember helybe jön! 30 perces és 1 órás kezelések vehetők igénybe, kedvező áron a hét minden szerdáján!
Előzetes bejelentkezés: keddenként 12 óráig. A kezeléseket tartja: Nagy János masszőr
Minden kedden
17.30-tól
DINAMIKUS GERINCTRÉNING, ALAKFORMÁLÁS
Fizikai fittséget megteremtő, testi-lelki harmóniát adó(test-lélek-szellem) óratípus, ahol lényeges szempont a gerinc védelme, átmozgatása. Formálja az alakot, serkenti az agyműködést. Dinamikus óra koreográfia nélkül. Az órát tartja: Szabó Viktória gyógytestnevelő, gerinctréner, Pilates oktató
Minden csütörtökön 17.30-tól
ZSÍRÉGETŐ - ALAKFORMÁLÓ KOMPLEX TRÉNING
Magas kalóriafelhasználású óra, amely könnyű lépéskombinációkból tevődik össze. Ezt egészítik ki az alakformáló gyakorlatok célzottan comb-far-has-hát területére fókuszálva. Komplex, minden testrészt megmozgató óra. Bárkinek ajánlható ízületvédő programmal. Nagyon változatos. A zene pedig magával ragadó. Az órát tartja: Szabó Viktória oktató
Minden kedden és csütörtökön
18.30-tól
ZUMBA FITNESZ ÉS ALAKFORMÁLÓ TRÉNING
" Munka utánra másfél órás intenzív edzés, ahol az egész test felélénkül" Az órát tartja: Szabó Viktória aerobic edző és nemzetközi zumba instruktor ZIN
Minden hétfőn
9 órától
JÓGA ÓRA
" Kezdjük a reggelt testünk átmozgatásával, odafigyelve minden porcikánkra" Az órát tartja: Halmos Edit jógaoktató
Minden csütörtökön 16 órától BABA-MAMA KLUB
" Kisgyermekes anyukák beszélgető köre" Óvodás gyermekek játékos két órája, amíg az anyukák is kikapcsolódnak!
Várunk mindenkit szeretettel!
Hetei Boglárka Görömbölyi Művelődési Ház intézményvezető
Elérhetőség: 46/756-474 70/323-6250
  Görömbölyi Fejlesztések
2013. július 24.

Görömböly területén a nyári napokban is folytatódnak a felújítási, karbantartási, fejlesztési munkák.
Befejeződött a Görömbölyi Művelődési Ház előtti tér díszburkolatának lerakása és a járda felújítása.

Többek között a Görömbölyi Pincesorhoz vezető útnál megépült a szalagkorlát, mely mellett az út is elegyenlítésre került.

A Lavotta utcán több helyen újították fel az összetöredezett járdarészeket. A lépcsők mellett babakocsikkal való közlekedéshez akadálymentesített járdaszakaszokat alkítottak ki.

A lakosság tájékoztatására a COOP parkoló és az Orvosi Rendelő_Posta parkoló előtt kovácsolt vasból esztétikus utcabútorokat, hirdetőtáblákat helyeztek el, melyen a Görömbölyi Művelődési Ház hirdetései, programok plakátjai kerülnek elhelyezésre, ezzel is biztosítva a lakosság folyamatos tájékoztatását.

  Díszburkolatot kap a Görömbölyi Művelődési Ház előtti tér.
2013. július 09.

A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ előtti teret díszburkolattal fedik le a belváros régi díszburkolat tégláinak újrahasznosításával. A Széchenyi út mentén felszabadult díszkövekből többek között Dr Nehéz Károly önkormányzati képviselő is igényelt a helyi beruházáshoz téglákat, így rövid időn belül megkezdődött a munka. A Művelődési Ház nemrég felújított belsőjéhez így a külső környezet is megújult.

  NEMEZETI DOHÁNYBOLT NYÍLT GÖRÖMBÖLYÖN
2013. július 01.

NEMZETI DOHÁNYBOLT NYILT GÖRÖMBÖLYÖN
2013. július 1-én
SZOLÁRTSIK S. TÉR 32.SZ. ALATT
AZ UNIO COOP ÜZLET MELLETT

NYITVATARTÁS
Hétfőtől-Szombatig 06.00-22.00
Vasárnap 08.00-16.00
Üzemeltető
DohányTár Bt. 3516 MISKOLC, Szolártsik S. tér 26.
  Megújult a görömbölyi iskola bejárata
2013. június 25.

Alig egy hét alatt elkészült a görömbölyi iskola bejáratának felújítása. Az iskola tanárainak, tanulóinak, a tanulók szüleinek régi vágya teljesült azzal, hogy a zúzott kővel borított bejáratot leaszfaltozták, s ezzel biztonságosabb lett a közlekedés, és esztétikusabb lett a látvány is. Képeink a felújítás folyamatát mutatják.

IV. GÖRÖMBÖLYI KURUC VIGASSÁG
2013. május 25-én 10 órától 20 óráig
MISKOLC-GÖRÖMBÖLY
IV. GÖRÖMBÖLYI KURUC VIGASSÁG
2013. május 25-én 10 órától 20 óráig
HELYSZÍNVÁLTOZÁS !!!
MISKOLC-GÖRÖMBÖLY; Művelődési Ház előtti tér

10:00 - Főzőverseny megnyitója, csapatok köszöntése, versenyszabályzat ismertetése. Közös látvány jurta állítás a Szittya Lovas Íjászokkal.
10.30 - Koszorúzás Rákóczi Fejedelem szobránál a templomdombon.
11:00 - Megnyitó - történelmi áttekintés a kuruc korról
11:30 - Óvodások gyermekműsora.
11:45 - Vitéz László bábelőadás – Kemény Henrik féle verzióban.
12:30 - Tapolcai Dalkör előadása.
12:45 - Abaúj vár vitézeinek harci bemutatója korabeli ruhákban páncélokban.
13:15 - Görömbölyi Népdalkör műsora.
13.30 - Flying Colours kaszkadőr csapat ugró bemutatója.
14:00 - Gönci Betyárok versenye, és bemutatója.
14:30 - Így iszik a kuruc verseny népzenés, bordalos aláfestéssel.
15:00 - Balkano együttes - dalok, nóták lanton, tárogatón.
15:30 - Harcosok Táncosai
16:00 - Tobán néptáncegyüttes műsora táncházzal.
17:00 - Főzőverseny eredményhirdetése.
17:30 - Hangol a gönci Cross Road zenekar.
18:00 - Cross Road zenekar koncertje.
Műsorvezető - Vajtó László
A színpadi kulturális programok mellett gyermek játszóház, vetélkedők szórakozatják az ifjabb korosztályt. Az egész napos étel-ital vásárlási lehetőség mellett árusok kínálják portékáikat.
A főzőversenyre szabadtűzön főtt ill. sült ételekkel lehet nevezni a gorboregy@gmail.com e-mail címen, vagy a 20-923 3098-as telefonszámon.

Mindenkit szeretettel vár a
Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete

A rendezőség a színpadi programban és a helyszínben a változtatás jogát fenntartja!

  3. Görömbölyi Terepfutóverseny
2013. május 24.

Cél: sportolási és versenyzési lehetőség megteremtése az általános iskolák diákjai és szüleik részére.
Időpont: 2013. május 24. péntek 15 óra.
Helyszín: Miskolc-Görömböly, a 4-es busz végállomásától 300m-re balra, a pincesor alsó soránál. A 4-es busz végállomása melletti lépcsősoron le kell menni, majd a lovarda melletti úton a pincesor alsó részén lévő versenyközpontnál lehet nevezni és itt a rajt/cél terület is.
További részletek, Kategóriák»

  ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA BEZÁRÁSA
2013. május 16.
A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN a kihelyezett ügyfélszolgálati irodát 2013. május 16-i közgyűlés határozat alapján bezárták, a szolgáltatások csekély igénybe vétele miatt.

Ünnepi alkalmaink
2013. Május, Június hónapban
a református templomban

05.05-én 10 órától
Édesanyák vasárnapja, Istentisztelet a templomban
05.09-én 10 órától
A Mennybemenetel ünnepén Istentisztelet a templomban
05.16-án 18 órától Bűnbánati Istentisztelet a templomban
05.17-én 18 órától A három felekezet közös ünnepi készülése a templomban
05.18-án 18 órától Bűnbánati Istentisztelet a templomban
05.19-én 10 órától
Pünkösd I. napján Istentisztelet és Úrvacsora a templomban
05.20-án 10 órától
Pünkösd II. napján Istentisztelet a templomban
06.09-én 10 órától Tanévzáró Istentisztelet a templomban
 A Görömbölyi Művelődési Ház belső festése
2013. május 02.
Tavasszal a természet megújulásával egyidőben az emberek is belekezdenek a környezetük szépítésébe, takarításába. A csodálatos napsütés a görömbölyieket is tavaszi munkára, festésre, takarításra csábította. Dr Nehéz Károly önkormányzati képviselő tervei között szerepelt többek között a Görömbölyi Művelődési Ház először belső, majd még ez évben a külső felújítása. Az épület több év óta biztosít kényelmes, kulturált helyszínt a görömbölyiek részére, melyben naponta több kulturális, szabadidős programok, kiállítások, vásárok, családi rendezvények sokasága kerül megrendezésre. A sok-sok teltházas rendezvénynek tudható be, hogy az épület falai már igencsak megérettek a jó gazda módjára való gondoskodásra, takarításra, festésre. Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő kezdeményezésére 2013. április 30-án a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai felvonultak a területre és megkezdték a nagy színházterem és az előtér festését. A közel 1M.-Ft-os munkát a tervek szerint egy hét alatt szeretnék elvégezni. Bízunk benne, hogy a tervek valóra is válnak, mivel az épületben május 11-én már egy fiatal pár fog örökhűséget esküdni, és mulatni násznépével együtt. Az külön öröm, hogy ezt egy megszépült épületben tehetik.
  CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ ÁRKOK TAKARÍTÁSA
2013. május 02.
Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő nagy figyelmet fordít a csapadékvíz elvezető rendszerek folyamatos karbantartására. Jelenleg a Lavotta utcán dolgoznak az emberek, és estére eső is várható!
  ALAPÍTVÁNYI BÁL
2013. április 20.
A Görömbölyi Sportpályáért Alapítvány Kuratóriuma ALAPÍTVÁNYI BÁL-t szervez 2013. április 20-án, szombaton 19.00 órai kezdettel.
Belépő: 4.000.- Ft. Helye: Görömbölyi Közösségi Ház
Érdeklődni:
Nagyné Pocsai Mariann 20-458-2444
Zayné Bojtos Judit 70-363-2975

Retro party, Büfé, Tombola
Tombola felajánlásokat várunk.

  A GÖRÖMBÖLYI ÓVODA JÓTÉKONYSÁGI BÁLJA !
2013. április 13.
A jótékonysági bál jelentkezők hiánya miatt elmaradt!
A GÖRÖMBÖLYI ÓVODA JÓTÉKONYSÁGI BÁLT szervez: 2013. április 13-án, szombaton 19 órától a Művelődési Házban. A talpalávalót Keczel Zsolt húzza: További info: Görömbölyi Óvoda 360-362
  Dr. Nehéz Károly Lakossági tájékoztatója
2013 .április 12.
Tisztelt tulajdonosok!
Csapadékvíz okozta problémák várható megszüntetése a Deák Ferenc és a Lakatos utcák mély fekvésű területein/Letölthető»
Az elmúlt években és az idén is több alkalommal előfordult, hogy a Deák Ferenc és Lakatos utcai ingatlan tulajdonosoknak szembesülniük kellett a jelentős mértékű csapadékvíz okozta problémákkal.A szennyvíz felszínre kerülésének fő oka az idegenvíz jelenléte a szennyvízcsatornában. Az érintett csatornaszakasz közel 30 éve épült tokos betoncsőből beton műtárgyakkal, így a létesítmény korára való tekintettel kismértékű beszivárgás is fellép, amely tovább növeli az idegen vizek jelenlétét.Szerencsére az itt élő embereknek nem kell sokáig elviselniük az évenként ismétlődő szennyvízkifolyásokat, mivel Miskolc Város Önkormányzata és a MIVÍZ Kft. közös munkájának köszönhetően a következő lépéseket tervezi:
· Miskolc Város Önkormányzata ez év őszére elvégezteti a Hejő patak medertisztítási munkálatait. Az elvégzett munkálatokat követően a terület mértékadó talajvízszintje megközelítőleg 1 m-rel csökkenni fog, így az infiltráció okozta idegenvíz terhelés jelentősen mérséklődik a szennyvízcsatornában.
· A MIVÍZ Kft. szakemberei folyamatosan végzik az érintett területen a ködképzéses csatornavizsgálatokat, amelyekkel kiszűrhetők az illegális csapadékvíz bekötések. A vizsgálatok végeztével felszólításra kerülnek az ingatlantulajdonosok, hogy szüntessék meg a csapadékbekötéseket.
· Miskolc Város Önkormányzata a MIVÍZ Kft. szakmai közreműködésével, EU-s források igénybevételével a szennyvízcsatorna hálózat műszaki fejlesztését 2014 decemberi kivitelezési határidővel fogja elvégezni. A fejlesztés során többek között a Lakatos utca szennyvízcsatorna hálózata is tehermentesítésre kerül, a Pöltenberg utcai szennyvízátemelő gépház átalakításával, illetve nagyátmérőjű tehermentesítő nyomóvezeték kiépítésével. Az új, nagyátmérőjű szennyvíz nyomóvezetéken elvezetett szennyvíz nem a városi csatornahálózatot terheli majd, hanem közvetlenül jut a városi szennyvíztisztító telepre.A tervezett intézkedések jelentős javulást jelentenek az előfordult problémákra, illetve növelik a szennyvízelvezetési szolgáltatás műszaki színvonalát.
Tisztelettel türelmüket kérem a tervezett javítások megvalósulásáig:

Dr. Nehéz Károly Tapolca-Görömböly önkormányzati képviselője
nehez.karoly@fidesz.hu

  ELŐADÁS A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN
2013. április 10.
2013. április 10-én, szerdán 18 órától Tóth Arnold, Népek, nemzetiségek, vallásfelekezetek Észak-Magyarországon címmel tartott előadást a református templomban.
  Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő tájékoztatója
2013. április 05.

Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő a 2013. április 5-én, pénteken 17 órától a Művelődési Házban tájékoztatta az érdeklődő görömbölyieket az elmúlt években végzett munkájáról, valamint a következő időszakban várható görömbölyi fejlesztésekről. A városrész tapolcai végétől indulva a Harsányi útig haladva részletesen ismertette az útfelújítás, csapadék-és szennyvízelvezetési problémák várható felújítási terveket. Kiemelte a görömbölyi rendezvények fő helyszínének a Művelődési Háznak, a mellette lévő járdának a felújítási, valamint az előtte lévő térnek a rendezési tervét. A jelenlévők véleményét, javaslatait meghallgatta, az indokolt, jogos felvetéseket lehetőség szerint beépíti az önkormányzat jövőbeni felújítási, fejlesztési terveibe.

  2013 évi TAVASZI LOMTALANÍTÁS GÖRÖMBÖLYÖN
2013. április 4.
2013. ÉVI TAVASZI LOMTALANÍTÁS GÖRÖMBÖLYÖN
2013. 04. 09 Kedd:
Ács, Asztalos, Bacsinszky A., Bádogos, Beniczky L., Bizony Á., Bognár, Borbély, Cseresznyés, Csermák A., Cukrász, Dapsy L., Deák F., Déli, Doháy, Egyetértés, Erzsébet kir., Eszperantó, Esztergályos, Farkas A., Görgős, Harsányi, Kaffka M., Kárpitos, Kovács, Kozma A., Kőműves, Lakatos, Lavotta, Pesti, Pöltenberg E., Rózsavölgyi, Simándy P., Szabó E., Szabó Z., Szolártsik tér, Szűcs S., Tégla, Vízirózsa.
2013. 04. 11. Csütörtök: Ághegy , Apátsági, Cserép, Felhő, Fuvola, Ginzery S., Hordó, Lehár F, Madár, Meredek köz, Szabó K., Szőlő, Tapolcai, Tárogató, Temetőalja, Templomhegyi, Tücsök.Részletek: www.avemiskolc.hu

  KEDVEZMÉNYES MUSKÁTLI VÁSÁR
.2013. április 05.

2013. április 5-én, pénteken 13 órától
KEDVEZMÉNYES MUSKÁTLI VÁSÁRT RENDEZTEK A MŰVELŐDÉSI HÁZ UDVARÁN

  EBEK KÖTELEZŐ VESZETTSÉG ELLENI VÉDŐOLTÁSA
2013. március 10.
Időpont
Helyszín
2013.03.16.szombat 13.00-15.00 Görömböly, Vízirózsa u.1.
Pótoltás ideje, helyszíne
2013.03.22. péntek 12.00-13.00 Görömböly, Vízirózsa u.1.
Veszettség ellen csak mikrochippel megjelölt egészséges eb oltható be! Az eb oltási költsége: 3 500.-Ft, ami tartalmazza az államigazgatási díjat, az adminisztráció költségeit, a kötelező féregtelenítés árát és az ÁFÁ-t. A mikrochip behelyezés költsége Miskolc város területén 5.000.-Ft ebenként. A mikrochip beültetést elvégeztethetik állatorvosi rendelőben és az állat tartási helyén. A múlt évben kiállított egyedi sorszámos oltási könyveket feltétlenül hozza magával, mert azok pótlása, illetve a fiatal állatok számára a könyvek kiadása 500.-Ft-ba kerül az oltás költségén felül. VALAMENNYI EBNEK A SZÁJKOSÁR VISELETE KÖTELEZŐ.
  ÜNNEPI ALKALMAK A GÖRÖMBÖLYI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETBEN /MÁRCIUS-ÁPRILIS/
2013. február 25.
03.03-án Bibliavasárnap, 10 órától Istentisztelet a templomban.
03.07-én egyházlátogatás, 17 órától Istentisztelet a templomban.
03.15-én 17 órától
Istentisztelet és ünnepi megemlékezés a templomban, azt követően koszorúzás a 48-as kopjafánál.
03.24-én Virágvasárnap, 10 órától Istentisztelet a templomban.
03.26-án Nagykedden 17 órától
A három felekezet közös húsvéti készülése a templomban.
03.28-án 17 órától Bűnbánati istentisztelet a templomban.
03.29-én Nagypénteken 10 órától Istentisztelet a templomban.
03.30-án 17 órától Bűnbánati istentisztelet a templomban.
03.31-én, Húsvét I. napján 10 órától
Istentisztelet és Úrvacsora a templomban.
04.01-én, Húsvét II. napján 10 órától Istentisztelet a templomban.
Csőri Bertalan lelkipásztor

  DUDÁS LÁSZLÓ ATYA ELŐADÁSA
2013. március 20.

2013. március 20-án szerdán 16 órától a Művelődési Házban Dudás László atya
" Getszemáni kert – magányosságunk" címmel tartott előadást.

  RENDHAGYÓ ÜNNEPLÉS RENDHAGYÓ IDŐJÁRÁS MELLETT
2013. március 19.

Március 14-én a Görömbölyi Általános Iskola felső tagozatos diákjaival budapesti kiránduláson vettünk részt. Programunkban a Nemzeti Múzeum 48-as ereklyéinek megtekintése és a Fiumei úti Nemzeti Sírkert meglátogatása szerepelt.
Itt koszorúkat helyeztünk el a forradalom és szabadságharc hőseinek emlékművénél. A zord időjárás ellenére maradandó élményekkel tértünk haza.

  MÁRCIUS 17-EI ÜNNEPI MŰSOR
2013.március 17.


2013. március 17-én 14 órától benépesült a GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ, ahol március 15-i emlékműsort és egyéb kiegészítő szórakoztató programok fogadták a rendezvényre látogatókat. /Táncház és népi játékok kicsiknek és nagyoknak Bárdos Zsuzsával, kiállítás Bodnár István Görömbölyi képeiből /.
A műsort Barkóczi György vezette.
Az ünnepi műsorban közreműködtek:
Görömbölyi Kulturális Egyesület Népdalköre
Görömbölyi Kulturális Egyesület Színköre
Görömbölyi Óvodások
Görömbölyi Általános Iskolások

Ünnepi beszédet mondott Dr. Nehéz Károly, Görömböly-és Tapolca önkormányzati képviselője. Az ünnepi műsor után a résztvevők együtt vonultak koszorúzni a 48-as kopjafához. Az ünnepi programot a Művelődési Házban az ESTHAJNAL ZENEKAR KONCERTJE zárta.

  A RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS MIATT ELMARAD A 6 ÓRÁTÓL SZERVEZETT FÁKLYÁS FELVONULÁS!
2013.március 15.

MÁRCIUS 15-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
Istentisztelet és megemlékezés a görömbölyi Református templomban délután 5 órától, majd 6 órától gyertyás felvonulás a 48-as kopjafához.
Közreműködnek: Asztalos Júlia és a Görömbölyi Kulturális Egyesület Népdalköre
  Dr. Nehéz Károly FOGADÓÓRÁT TART
2013.március 04.

Dr. NEHÉZ KÁROLY,
Tapolca és Görömböly önkormányzati képviselője 2013. március 14-én csütörtökön 16 órától a GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN FOGADÓÓRÁT TART, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt.
  FEBRUÁR HAVI PROGRAMOK A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
2013. január 25.
  RETRO PARTY A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
2013. február 15.
RETRO PARTY
2013. február 15-én, pénteken 20 órától a
MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
90'-es évek zenéivel, zsíroskenyérrel, St. Hubertus akcióval
A korhű megjelenéstől sem riadunk vissza!
Belépő: 800 Ft/elővételben, 1.000 Ft/helyszínen
  Dr. Ujaczky Tibor az állattartás szabályairól tartott előadást a görömbölyieknek
2013. február 13.
2013. február 13-án 17 órakor a görömbölyi családok számára rendkívül hasznos előadást tartott Dr. Ujaczky Tibor az állattartás szabályairól. Részletes tájékoztatásában hangsúlyozta az EU, a Magyar és a helyi rendeletek lényeges pontjait, kiemelte az Állattartási törvény változásait, felhívta a figyelmet a kutyák chippel való megjelölésének határidejére.
  IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE
2013. február 1.

2013. február 1-jén, pénteken 15 órától köszöntötték a görömbölyi szépkorúakat a Művelődési Házban.
Az önkormányzat mintegy 400 görömbölyi szépkorúnak küldött meghívót az IDŐSEK KÖSZÖNTÉSÉNEK rendezvényére. Az ünnepségen közel 150 idős jelent meg személyesen, és mintegy 50 fő részére - akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak eljutni a rendezvényre- házhoz szállították az ünnepi vacsorát.
A tavaszias napsütésben vidám hangulatban érkeztek a vendégek az ünnepségre, melyet Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő nyitott meg. A görömbölyi szépkorúakat elsőként Kriza Ákos Miskolc város polgármestere köszöntötte, majd Csöbör Katalin országgyűlési képviselő kedves gondolatokkal kívánt jó egészséget és jó szórakozást a vendégeknek.
A köszöntők után Kriza Ákos polgármester, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, valamint Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő a 101-ik születésnapján felköszöntötték Görömböly legidősebb lakóját, Polonkay Gyulánét, Margit nénit.
Az ünnepi köszöntőket követően kedves műsorral köszöntötték az időseket a Görömbölyi óvodások és az iskolások. Vidám pillanatokat szereztek az "Éltető lélek" Irodalmi kör zenés, verses műsorukkal.
A vidám hangulatot követően a vendégek jóízűen fogyasztották el a közös vacsorát, melyet az önkormányzat biztosított a szépkorúak részére. A vacsora közben Simon Lászlóné vidám slágereket énekelt, majd Demjén Gyula nótaénekes, Kottner László zenei kíséretével, magyar nótákat, ismert slágereket adott elő.
A görömbölyi szépkorúak köszöntése kellemes, jó hangulatú beszélgetéssel, nótázással ért véget.
Köszönet a rendezvényért, a kellemes délutánért!
A rendezvény fővédnöke: Dr. Nehéz Károly Görömbölyi városrész önkormányzati képviselője
Védnökei: Dr. Nagy Kálmán országgyűlési képviselő, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Dr. Kriza Ákos MMJV polgármestere

  FEBRUÁR HAVI PROGRAMOK A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
2013. január 25.
  MEGHÍVÓ
2013. január 24.

Tisztelt Görömbölyiek!
Szeretettel várom a Görömbölyi 70 év feletti lakosokat
2013. február 1-én 15 órára
a Művelődési Házba,
a tiszteletükre szervezett műsoros-vacsorás ünnepségre.
A nehezen mozgó, illetve beteg lakosok személyszállítási vagy a vacsora
házhoz szállítási igényüket aznap 9 és 12 között telefonon jelezzék
.
Telefon: 46/756-474

Tervezett program

15:00 Kriza Ákos Miskolc polgármestere köszöntőt mond
  Nagy Kálmán országgyűlési képviselő köszöntője
  Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntője
15:15 Görömbölyi óvodások és iskolások műsora
15:30 "Éltető lélek" irodalmi kör zenés műsora
15:45 Vacsora és utána kötetlen beszélgetés a képviselőkkel

Dr. Nehéz Károly
önkormányzati képviselő

  "NÓTÁZZUNK EGYÜTT"-DALEST
2013. január 25.
2012. január 25-én este második alkalommal ülték körbe az asztalokat a nótázni szerető Görömbölyiek a Művelődési Házban. A jó hangulat most sem maradt el, a vidám dalok, a közös nótázás mindenkit jókedvre derített.
 
  GÖRÖMBÖLYI NYUGDÍJASOK TALÁLKOZÓJA
2013. január 23.
2013. január 23-án a Művelődési Házban találkoztak a görömbölyi nyugdíjasok, akiket Hegyi István köszöntött a Fény Egyesület nevében. Köszöntőjében elmondta, hogy terveik szerint szeretnének egy aktív klubéletet kialakítani és működtetni, ahol a társaságra, kikapcsolódásra vágyó nyugdíjasok minden hónapban összegyűlhetnének, változatos közös programokkal. A találkozások alkalmával a kulturális programok mellett a résztvevők kéréseit, javaslatait megismerve, ígényeikhez alkalmazkodva szerveznék az egyéb programokat: pl: egészségügyi, életmód, állattartási, növényápolási tanácsadásokat stb. A tavasz beköszöntével szabadtéri programokkal, szalonnasütéssel stb. gazdagítanák a találkozók programját. Az első találkozón Demjén Gyula nótaénekes, akit Kottner László kísért szintetizátoron, magyar nótákkal, ismert slágerekkel szórakoztatta a megjelenteket. Szeretettel várnak minden görömbölyi nyugdíjast a februári találkozón!
  III. "FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP" GÖRÖMBÖLYÖN
2013. január 19.

2013. január 19-én, immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Forralt Bor és Tepertő Nap Görömbölyön.
A természetfelelős meghallgatta a Borbarátok imáját, és ezért e nap reggelét 0 fok körüli hőmérséklettel indította, majd kellemes hószállingózással biztosította a szabadtéri fesztiválhoz legideálisabb, és leghangulatosabb körülményt. A Művelődési ház előtti téren már kora délelőtt nagy volt a forgalom, az idősebbek verték a sátrakat, állították a bográcsokat, és elkezdődött a forralt bor főzés, a zsírszalonna sütés, megkezdődött a kóstolás, és azonnal fogytak az italok és a disznótoros ételek. A tepertő mellett többféle kellemes nedűt lehetett kóstolni, melyek között igazi meglepetés voltt az alkoholmentes forraltbor, de találkozhattunk pálinkákkal, vagy éppen gyümölccsel ízesített teákkal, melyet a fiatalabb korosztálynak készítettek. Miközben a téren sütöttek, főztek, ettek, ittak, addig a színpadon Vajtó László folyamatos szóval tartotta a "népet", minden apró részletről tájékoztatta a résztvevőket, felhívta a figyelmet a várható programokra, eseményekre. Miközben a nagyszínpadon zajlottak a kulturális programok, a Művelődési Ház utcájában árusok sokasága kínálta portékáit, a Művelődési Házban pedig különböző kiállításokat tekinthettek meg az érdeklődők, a pajtában pedig terápiás kutyákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. A tér délre teljesen benépesült. A rendezvényre a Görömbölyiek mellett a város több városrészéből, a szomszédos és távolabbi településekről is érkeztek látogatók. Kilátogatott a rendezvényre a város több vezetője is: Kriza Ákos polgármester, Pfliegler Péter és Kiss Gábor alpolgármesterek, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő,
Dr. Nehéz Károly
a városrész önkormányzati képviselője.
A színpadi programokban közreműködtek:
Görömbölyi óvodások, fiatal énekes tehetségek, Tapolcai Vegyes Kórus, a Görömbölyi Kulturális Egyesület Népdalköre, a 925 zenekar akusztikus koncertet adott, a Kiss Kata zenekar táncházba csalogatta a mulatósabb vendégeket, majd Szabó Krisztina és Kovács Gábor operett és musical műsorral szórakoztatta vendégeket. A rendezvényen megtartották a II. Görömbölyi Ökumenikus Vince Napi Vesszőszentelést is, majd a vesszőket szétosztották a vendégek között. A forralt bort készítő verseny zsűrijének elnöke Csetneki László volt, aki kóstoló társaival kora este hirdette ki a Forralt Bor Verseny eredményét és adta át a díjakat. A versenyt a Borcsalogatók csapata nyerte, a közönségdíjas pedig az AVE Miskolc csapata lett.
Az eredményhirdetést követően a rendezvény sztárvendége NAGY FERÓ rövid idő alatt fergeteges hangulatot teremtett. A nagysikerű egész napos rendezvényt a Vain Parrots együttes élő koncertje zárta, melyre a forralt bortól felpörgött vendégsereg vidám hangulatban bulizott.
A Borbarátok büszkén és elégedetten zárták a város első szabadtári rendezvényét, melynek sikerére bizonyíték volt a több ezres tömeg, melyben minden korosztály fellelhető volt. A kilátogatók nem csalódhattak, megismerhették és megkóstolhatták Görömböly egyik legnagyobb kincsét: a Görömbölyi pincesorról hozott és a helyszínen ízesített, forralt borokat, és a finomabbnál-finomabb tepertőket és a hagyományos módon készített disznótoros ételeket. A vendégek, a barátok, a családok, nagyon jó hangulatban töltötték el a hétvégét. A szervezők pedig, igaz elfáradtak egy kicsit, de úgy érzik megérte, és máris a holnapot a jővő évi programot tervezik,melyre mindenkit nagy szeretettel várnak Görömbölyre.

  MISKOLC GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ
JANUÁR HAVI PROGRAMJA

2013. január 04.
Minden kedden és csütörtökön 18 órától ZUMBA- FITNESZ ÉS ALAKFORMÁLÓ TÉRINING
Minden csütörtökön
16 órától
BABA-MAMA KLUB
Minden hétfőn 9 órától IZÜLETEKET ÁTMOZGATÓ JÓGA ÓRA
Január 16 szerda 7.30
Görömbölyi természetjárók ingyenes vetítése
Herman Ottó élete képekben címmel
Január 19, szombat
III. GÖRÖMBÖLYI FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP
A MŰVELŐDÉSI HÁZ előtti téren és a házban - Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének rendezésében
Január 23,szerda17.00
GÖRÖMBÖLYI NYUGDÍJASOK TALÁLKOZÓJA
Szeretettel várunk minden érdeklődő görömbölyi nyugdíjast, aki szívesen tölti el szabadidejét hasonló korú társaival, szomszédaival, barátaival. Minden hónapban várunk minden görömbölyi idős lakótársunkat egy kellemes estére, egy kötetlen, baráti beszélgetésre!
Január 25 péntek., 17.00 "Nótázzunk együtt" dalest
Január 30 szerda., 17.30 Görömbölyi természetjárók ingyenes vetítése- "Norvégiában jártam"- Kőházi Ferenc előadásában.
MISKOLC GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ
  MEGHÍVÓ
2013. január 04.
IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE
Szeretettel meghívom a görömbölyi 70 év feletti szépkorúakat 2013. február 1-én 15.00-ra a Görömbölyi Művelődési Házba az Idősek Köszöntésére szervezet ünnepségre. Részletek hamarosan
...

Dr. Nehéz Károly
önkormányzati képviselő

  III. "FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP" GÖRÖMBÖLYÖN
2013. január 04.
2013. január 19-én, immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Forralt Bor és Tepertő Nap Görömbölyön.
A rendezvény helyszíne: Miskolc-Görömböly, Művelődési Ház, Szolártsik tér 2.
GPS: É 48°03'22.37'' K 20°47'02.92''
A Művelődési ház előtti téren forralt bor főzésben, ízesítésben vethetik össze tudásukat a versenyzők értékes díjakért, miközben a színpadon kulturális programok szórakoztatják majd őket és a rendezvényre kilátogató kedves vendégeinket.
Kóstolni lehet finomabbnál finomabb forralt borokat, pálinkákat, tepertőt és a disznótorhoz kapcsolódó egyéb finomságokat. Amíg a szülők hódolnak a kulináris élvezeteknek a kinti hidegben, a gyerekek a művelődési házban, a melegben játszhatnak az ott kialakított játszóházban. A színpadi programok mellett árusok portékáiból válogathatnak a vendégeink, a művelődési házban pedig Bíró Konrád kortárs festőművész- többek között a Görömbölyi Pincesorról készült- képeiből, valamint Balogh Andrea kerámiából és Ducsai Ágnes saját készítésű magyaros jellegű ruháiból rendezünk kiállítást. 12-16 óra között a Művelődési Ház udvarán: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány képviselői bemutatják terápiás kutyáikat, akik autista, értelmi sérült fiatalokkal, szorongós gyerekekkel dolgoznak együtt.
Programok
10.00 Gyülekező, baráti beszélgetés, versenyzők köszöntése, tájékoztatása, elhelyezése
11.00 Köszöntő, a Forralt Bor Verseny szabályainak ismertetése, a verseny indítása
11.15 Görömbölyi óvodások műsora
11.30 Fiatal énekes tehetségek bemutatkozója
12.00 II. Görömbölyi Ökumenikus Vince Napi Vesszőszentelés
12.30 Tapolcai Vegyes Kórus bordalokat énekel
12.45 Görömbölyi Kulturális Egyesület Népdalkörének műsora
13.00 925 zenekar akusztikus koncertje
14.00 Kiss Kata zenekar koncertje
14.45 Szabó Krisztina és Kovács Gábor operett és musical műsora
15.30 Forralt Bor Verseny eredményhirdetése
16.15 NAGY FERÓ fellépése
17.15 Vain Parrots együttes élő koncertje
Műsorvezető: Vajtó László
A programokra a belépés ingyenes!
Jöjjenek töltsenek velünk egy kellemes napot, minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a

Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete
III. GÖRÖMBÖLYI FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP
Nevezési Lap és Versenykiírás
Forralt Bor Versenyre »

A kitöltött jelentkezési lapot juttassák el a gorboregy@gmail.com-ra!

  Januári és februári ünnepi alkalmak a református templomban
2013. január 2.
01.01-én 10 órától Újévi Istentisztelet a templomban
01.20-án 10 órától az Egyetemes Imahét nyitó istentisztelete a templomban
01.24-25-26-án 17 órától imaóra a gyülekezeti teremben
01.27-én 15 órától a három felekezet Egyetemes Imahetet záró istentisztelete a templomban
02.03-án 10 órától Istentisztelet a szeretetszolgálat vasárnapján, a Sajósenyei Szeretetotthon lakóinak szolgálatával
02.21-22-23-án 17 órától bűnbánati Istentisztelet a templomban
02.24-én 10 órától - böjt II. vasárnapján - Istentisztelet és Úrvacsora a templomban
Csőri Bertalan lelkipásztor

 

Reklám


Iskolai alapítvány
Adó 1%
Görömböly Sportpályájáért Alapítvány
3516 Miskolc, Kovács út 1.
Adószám:
18411247-1-05

 
Képek

 

 

 

© 2007-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.