Archívum - Hírek 2017

  Rászoruló családok kaptak fa brikettet karácsonyra
2017. december 19

Dr. Nehéz Károly Görömböly önkormányzati képviselője fa brikettet ajándékozott rászoruló görömbölyi családoknak karácsonyra. Ezzel nagy örömet szerzett 30, nagyon nehéz anyagi körülmények között élő családnak, így nekik is szebb és melegebb lesz a karácsony.

  MEGGYÚJTOTTÁK A HARMADIK ADVENTI GYERTYÁT A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
2017. december 17.

2017. december 17-én, Advent harmadik vasárnapján a református istentisztelet után a gyülekezet tagjai a Művelődési Házba gyülekeztek a harmadik Adventi gyertya meggyújtására. Kereszturi Csaba református segédlelkész karácsonyi ünnepi gondolatait követően, közös éneklés után az adventi koszorún meggyújtotta a harmadik gyertyát. A gyertyagyújtás után Saláta Zsófia és Urbán Veronika Karácsonyi Vándor című verset mondták el, majd a gyerek istentisztelet részvevői karácsonyi verssel és énekkel köszöntötték az ünnepet.

  Zumba Borsod Twins Görömbölyön

A Zumba Borsod Twins
csapata minden pénteken 17.20 órakor várja
a zumbázni, sportolni vágyó hölgyeket a
Görömbölyi Általános Iskola tornatermében!

  ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET GÖRÖMBÖLYÖN
2017. december 12.

  ADVENT második vasárnapja: gyertyagyújtás, szeretetebéd Görömbölyön
2017. december 10.

2017. december 10-én az elmúlt évek hagyományait követve, immár 9-ik alkalommal rendezett SZERETETEBÉDET a római katolikus egyház ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJÁN a Gömbölyi Művelődési Házban.
A TEMPLOMI Szentmisét követően a hívek együtt utaztak busszal a görömbölyi művelődési házhoz, ahol már ünnepi terített asztalok fogadták az ünneplőket.
Tóth István plébános köszöntötte a meghívott vendégeket:
· Szécsényi Marianna önkormányzati képviselőt,
· Dr Kissné Korompai Beátát, a Görömbölyi Művelődési Ház vezetőjét,
· Dr.Szalay Péter alkotmánybírót, a martinkertvárosi egyházközség világi elnökét,
· Dr. Maros Tamást, a szirmai egyházközség világi elnökét.

Köszöntött minden megjelent vendéget, aki elfogadta az egyházközség meghívását.
Megköszönte az ünnepi asztalon elhelyezett karácsonyi díszek készítését, és külön köszönetet mondott Wachslerné Papp Évának a fáradságos munkájáért, aki évek óta kézzel festett karácsonyi üdvözlőlapokat készít, melyek most is minden vendég ünnepi terítékénél került elhelyezésre.Minden vendég egy-egy falinaptárat is kapott ajándékba. A plébános úr megköszönte a szeretetebéd előkészítésében, elkészítésében, majd a felszolgálásban közreműködők munkáját, majd meggyújtotta az Adventi koszorú második gyertyáját. Az ünnepi műsorban Gergely Zsófi egy verset mondott, míg a Ködmön Formációs Táncegyüttes Görömbölyi csoportja latintáncot adtak elő. Plébános úr asztali áldását követően felszolgálták az ünnepi ebédet, melyhez a zenét Zsofnyák András szolgáltatta.

  ELSŐ ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2017. december 03.

2017. december 3-án a 11.30 kor végetérő Görög katolikus mise után az első Adventi gyertyagyújtásra gyülekeztek a görömbölyiek a Művelődési Házba. Az ünnepségen Bárdos-Simon Katalin a gyerekekkel karácsonyi énekeket énekelt, majd Galambvári Péter parókus megáldotta és megszentelte az Adventi koszorút, melyen meggyújtotta az első gyertyát.

  SZENTFÖLDÖN JÁRTUNK
2017. december 05.

  M.É.Z. EGYÜTTES KONCERTJE GÖRÖMBÖLYÖN
2017. november 25.

Az ír-skót népzenét játszó M.É.Z. együttes zenéjétől volt hangos november 25-én este a Görömbölyi Művelődési Ház! Az együttes 1988-ban alakult, nevük a Meg nem Értett Zenekar rövidítése. Az ír-skót népzenének.első, és legismertebb együttese hazánkban, akik már többször nagy sikert arattak Miskolcon. A fellépéseik sikereinek köszönhetően a műfaj szerelmesei ma is eljöttek a város több területéről, de sok görömbölyi is élvezettel hallgatta a különleges hangulatú muzsikát. A koncert repertoárját ír, skót balladák, kocsmadalok alkották, majd a koncert második részében adventi dallamokkal szórakoztatták a közönséget.

  M.É.Z. EGYÜTTES KONCERTJE GÖRÖMBÖLYÖN
2017. november 07.

A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

  Újra Zumba a Művelődési Házban
2017. október 26.

Képgaléria

Újra megtelt a Művelődési Ház zumbázókkal, ahol a Zumba Borsod Twins izzasztotta a szép számmal megjelent sportolni vágyó hölgyeket.

  PROGRAMAJÁNLÓ!
2017. október


Sziasztok!

Újra beindítjuk Miskolcot!


Első alkalom okt.20 Péntek!

Várunk mindenkit Szeretettel.

Zumba
Borsod Twins

  GÖRÖMBÖLYI KULTURÁLIS EGYESÜLET: Z. BURJÁN FERENC EMLÉKTÚRA 2017. október 14.
2017. október 19.

  GÖRÖMBÖLYI ŐSZI CSALÁDI NAPOK 2017.10.14.
2017. október 14.

2017. október 14-én folytatódott a Görömbölyi Őszi Családi Napok rendezvénysorozata. Szombaton 10 órától változatos, minden korosztály érdeklődését lekötő, sokszínű programok, kísérő rendezvények, vásározók, ételt-italt kínálók várták a Művelődési Házban és környékén a görömbölyi családokat.
A színpadon Tóth László műsorvezető köszöntötte e vendégeket. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, majd Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő mondott ünnepi köszöntőt.
A köszöntőket követően különböző mazsorett csoportok mutatták be műsorukat. Nagy érdeklődésel, és nagy izgalommal figyelte a közönség a Görömbölyi óvodások, és a Görömbölyi iskolások műsorát.
Szép Bence: humorista és bűvész- mutatványaival és szédületes szövegével kápráztatta el a színpadon és a színpad előtt összegyűlt gyerekeket.
A felnőtteknek szóló program egy lendületes műsorral kezdődött: Sárváry Dávid és Sárváry Márió a ZUMBA BORSOD TWINS ikerpárosa nagy sikert aratott zumba bemutatójával. A fiúk szimpatikus stílusa és a háttértáncos lányok produkciója sokak érdeklődését felkeltette. Többen nagy örömmel fogadták a bejelentést, miszerint október 20-tól minden pénteken a görömbölyi Művelődési Házban tartanak ZUMBA órát, melyre szeretettel várják a mozogni vágyókat.
Stílusváltást követően a Tapolcai Vegyes Kórus énekelt, majd a Happiness zenekar adott koncertet. A sportot kedvelők karate bemutatót láthattak Kerékgyártó Istvánnal. A Görömbölyi Zengedezők nótacsokorral szórakoztatták a közönséget. A téren és környékén a gyerekek egy-egy felnőtt műsor ideje alatt sok-sok gyerekjátékot próbálhattak ki, majd a Diri-Dongó együttes vidám zenés gyermekműsorral zárta a gyerekprogramokat. Jancsó Dóra és Cselepák Balázs musical duettje után Rokker Zsoltti humorbombával zárta a Görömbölyi Őszi Családi Napok kulturális programját. A teljes rendezvény zárásaként a művelődési házban estétől hajnalig tartott a szüreti bál, melyen jót mulattak a görömbölyi bálozók.

  GÖRÖMBÖLYI ŐSZI CSALÁDI NAPOK/ MEGNYITÓ
2017. október 13.

  GÖRÖMBÖLYI ŐSZI CSALÁDI NAPOK


Kedves Görömbölyiek!
A hagyományokhoz híven 2017. október 13-án és 14-én a
Görömbölyi Művelődési Ház szervezésében
az idén is megrendezésre kerülnek a
Görömbölyi Őszi Családi Napok.
Sok szeretettel hívjuk és várjuk a görömbölyi családokat és barátaikat
a már megszokott egész napos vásári forgataggal és meglepetésekkel a
Művelődési Házban, a Művelődési Ház melletti szabadidőparkban és annak nagyszínpadán, valamint az iskola sportpályáján.

A gyerekeknek INGYENES
népi ügyességi játszóházzal, vadállat szelídítővel - állatsimogatóval, arcfestéssel, ugráló várral, csúzlidával, ingyenes kézműves alkotóházzal és nem utolsó sorban zenés gyerekműsorokkal készülünk.
Az idén is megrendezésre kerül a Kispályás labdarúgótorna az
Általános Iskola sportpályáján.
13-tól a Művelődési Ház ad otthont a Görömbölyi Pincesorról készült Fotókiállításnak, valamint egy Képzőművészeti kiállításnak és a helyiek által hozott Terménykiállításnak.
A színpadon 14-én reggeltől színes műsorok szórakoztatják az idelátogatókat, melynek záró akkordjaként Rokker Zsoltti és Both Zoltán lép fel.
Hagyományokhoz híven az estét a
Batyus Szüreti Bál
zárja a Művelődési Házban.
Támogatói jegyek megvásárolhatók a Görömbölyi Óvodában, Általános Iskolában, valamint a Művelődési Házban. A jegy ára: 1.500 Ft / fő
,
mellyel a Görömbölyi Általános Iskola Alapítványát támogatjuk.

Jöjjön Ön is, hívja a szomszédját is, szórakozzunk együtt!

  TERMELŐI VÁSÁR GÖRÖMBÖLYÖN
2017. október 13.

2017.október 13-án 16órtól 17.30 óráig Csöbör Katalin országgyűlési képviselő szervezésében TERMELŐI VÁSÁRT tartottak Görömbölyön a Lavotta út és a Vízirózsa út kereszteződésében.

  Játékos program gyerekeknek a pincesoron
2017. október 09

Játékos programot szervezett a Görömbölyi Kulturális Egyesület a szombati napon a “Pöttömök” és szüleik részére a pincesoron. A napsütéses időben játékos vetélkedőn vehettek részt a családok. A már hagyományosnak mondható programot rövid vendéglátással zárták.

  BÚCSÚ GÖRÖMBÖLYÖN
2017. október 1.

Istenszülő Oltalmában. Görömböly Búcsúja. 2017. október 1.
Összeállítás letölthető pdf*

  Jól halad a Szabó Károly utca felújítása
2017. október 1.

A Szabó Károly utca teljes hosszában felújításra kerül. Jól haladnak az építési munkálatok.

  ŐSZI VÁSÁR GÖRÖMBÖLYÖN

  ŐSZI VÁSÁR

Képviselői fogadóórával egybekötött, kedvezményes
burgonya és hagyma vásár

Időpont, helyszín:
2017. szeptember 20. szerda 14.00 óra Görömböly, Lavotta utcai játszótérnél
Dr. Nehéz Károly
önkormányzati képviselő
I. osztályú nyírségi burgonya (Desire, Bellarosa) 2.200.-Ft/zsák(30 kg)
Alma (Jonatán, Idared, Gala) 150-170 Ft/kg
Vöröshagyma: 1.500.-Ft/15 kg, 550 Ft/5 kg
Tarkabab 780.-Ft/kg Mák 950 Ft/kg

 Államalapító Szent István király ünnepe 2017. augusztus 20-án Görömbölyön

 Államalapító Szent István király ünnepe
2017. augusztus 20-án GÖRÖMBÖLYÖN!

Szent István király és az új kenyér ünnepe Görömbölyön

2017. augusztus 20-án 17.00 órakor


Helyszín: Római katolikus templom

Ökumenikus istentisztelet
Tóth István plébános,
Galambvári Péter parókus

Csőri Bertalan lelkész vezetésével

Ünnepi beszédet mond:

Csöbör Katalin
országgyűlési képviselő

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Ünnepeljünk együtt!

  LATRE PROGRAM
2017. augusztus 10.

Sárkányhajó verseny és fesztivál Polgár
Augusztus 12 szombat

Helyszín:Polgári strandon található horgásztó
Két csapatot indítunk.
Az egyik csapat Görömbölyi Sárkányok néven a sárkányhajó
versenybe nevezett be. Tavaly a harmadik helyen végeztünk.
A másik csapat a főzőversenyben fog remekelni.
www.latre.hu

  Megkezdődött a Szabó Károly utca felújítása
2017. augusztus 04.

A Szabó Károly utca teljes hosszában felújításra kerül. A munkálatok már megkezdődtek. Az építési munkák alatt az utcában 3x1 napos teljes útlezárás várható, az aktuális lezárt szakasz minden esetben a környező utcákon megkerülhető lesz.

  KLEZMER EST A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
2017. augusztus 1.

A rendezvényen megjelenteket Dr. Kissné Korompai Bea a Görömbölyi Művelődési Ház vezetője köszöntötte, aki Csöbör Katalin országgyűlési képviselőnek, az est fővédnökének üdvözletét is tolmácsolta, aki jelenleg éppen a Klezmer muzsika óhazájában tarozkodik, és sok sikert kívánt a MISKOLC Klezmer Band együttesnek.

A zenei estet Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő, az alkalom védnöke nyitotta meg. A MISKOLC Klezmer Band tagjait Szurasenkó Dániel művészeti vezető mutatta be. A klezmer együttes egy egyórás programmal szórakoztatta a közönséget, népszerű klezmer dallamokkkal, Szurasenkó Dániel furulyák, Kékes Zsuzsa ütőhangszerek, Ecsediné Balog Eleonóra zongora, Lukács Ferenc tangóharmónika hangszerösszeállítással.

  PROGRAMAJÁNLÓ!
2017. július 16.

A képre kattintva a teljes program letölthető!

  NYÁRI NAPKÖZI A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN
2017. május 22.

A képre kattintva a teljes program letölthető!

  LATRE PROGRAM: Zejmár-szakadék bejárása
2017. július 3.

A Szlovák Paradicsom legrövidebb szurdokának bejárása
Időpont: 2017.07.08. szombat
Találkozó: 10.00-kor Dedinki, Imrikfalvi-víztározó partján lévő Priehrada szálló előtti parkolónál.
A túra hossza: 11 km
Szintkülönbség: 300 m fel, 300 m le
Útvonal: Dedinky – Biele Vody település – Zejmár-szakadék – Geravy fennsík– Malé Zajfy völgy– Dedinky
Jelzések: P – K – PS – S – SZ – Z – P
Bővebb információ a http://www.latre.hu oldalon

  Görög katolikus egyház hírei
2017. június 29.

Július 2-án,vasárnap Dr. Orosz Atanáz püspök atya jelen lesz a 10.30-kor kezdődő görög katolikus liturgián,majd azt követően
megáldja a Harsány felé vezető úton felújított csonka keresztet.

Szeretettel várunk mindenkit.
Galambvári Péter

  ÚTJAVÍTÁS GÖRÖMBÖLYÖN
2017. június 20.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a Kaffka Margit, a Déli és a Vizirózsa utcákon javították az utakat.

  50. JUBILEUMI GÁLAMŰSOR
2017. június 09.

A GÖRÖMBÖLYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN A
az 50. évfordulóra szervezett jubileumi gálaműsor
2017. június 15-én 19 órától
kerül megrendezésre.

  Gyülekezeti alkalmak a református templomban
2017. május 09.

Június 18-án 10 órától, tanévzáró Istentisztelet a templomban.
Csőri Bertalan lelkipásztor

  Vadnai vízi tábor 2017.06.22-25.
2017. május 13.

  GÖRÖMBÖLYI RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG TEMPLOMÁNAK BÚCSÚJA
2017. június 11.

A Miskolc - Görömbölyi Római Katolikus Egyházközség templomának búcsúja volt június 11-én, Szentháromság vasárnapján.
Az ünnepi Szentmise 11 órakor kezdődött, melyet Szarvas Péter kerületi esperes, Miskolc-Szent Anna plébános mutatott be!

  BALLAGÁS A GÖRÖMBÖLYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
2017. június 09.

  Pünkösdi Táncház
2017. június 10.

  ISKOLAI BALLAGÁS
2017. június 09.

A GÖRÖMBÖLYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN A
BALLAGÁSI ÜNNEPSÉG
2017. június 9-én 17 órakor kerül megrendezésre

  VII. KURUC PORTYÁK
2017. május 25.

A képre kattintva a teljes program letölthető!

  Kecskékkel ismerkedtek a görömbölyi óvodások
2016. május 24..


2017. május 24-n 10 órától a Hegyi család kecskéivel ismerkedtek a görömbölyi óvodások. Az óvodások érdeklődéssel simogatták, és fűvel etették a kicsi kecskéket, és élvezettel barátkoztak a család kutyáival is. A házigazdák édeséggel fogadták a gyerekeket, akik örömmel fogyasztották az apró süteményeket.

  Regionális terepfutó-és hegyikerékpár verseny a görömbölyi iskola és Zámbori Zoltán szervezésében
2017. május 19.

  Regionális terepfutó-és hegyikerékpár verseny a görömbölyi iskola és Zámbori Zoltán közös szervezésében
2017. április 26.

  LATRE PROGRAM: Túra Garadna környékén
2017. május 16.

Időpont: 2017.05.20. szombat
Találkozó: 9.00-kor Garadnán a városi buszmegállóban
Utazás: saját járművel vagy az MVK menetrend szerinti 08.35-kor induló 15-ös autóbusszal Garadnára.
Útvonal: Garadna – Háromkúti völgy – Barátság kert – Válint kereszt – Csókás – Turista emlékpark – Garadna.
Táv: 9 km. Szint: 150 m
Csókáson piknikezési lehetőség.(Erdészet által kialakított tűzrakó van.)
Várunk mindenkit.
Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-val.
Előjelentkezés kötelező a gorombolyitk@gmail.com email címen.

  Görömbölyi Majális Képgaléria
2017. május 2.

A Görömbölyi Kulturális Egyesület majálist rendezett csoportjai számára a Görömbölyi Pincesoron.

  HÚSVÉTI TÁNCHÁZ Képgaléria
2017. április 28.

A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ szervezésében 2017. április 28-án 18 órától 20 óráig HÚSVÉTI TÁNCHÁZBAN szórakoztak a kicsik és a nagyok, élvezték a zenét és a táncot.

A képre kattintva a havi program letölthető!

  LATRE PROGRAM: Túra Somoskőújfalu és Parádfürdő környékén Április 22-23
2017. április 19.

Április 22-23 szombat-vasárnap
A programhoz bármelyik napra lehet csatlakozni.
Találkozó: 9.00-kor Somoskőújfalun a Somosi fogadó előtt.
Utazás:Egyénileg

Első nap programja:
Saját járművel vagy tömegközlekedéssel átmegyünk Rónabányára.
Rónabányától az útvonal: Szilváskő - Mogyorósi kilátó - Réti kereszt - Salgóbánya Tiszti kaszinó - Salgó-vár – Eresztvény (BNP látogatóközpont megtekintése) - Somoskőújfalu szállás.
Táv: 6 km. szint 140m
Második nap programja:
8.00-kor indulás saját járművel Parádfürdőre.
Parádfürdőn sétálunk az Ilona völgyben, megkóstoljuk a Csevice források vizét és megnézzük az Ilona vízesést.
Hazafelé ha az időnk engedi megtekintjük a Siroki várat és 18 óra körül érkezünk Miskolcra.
Szállásdíj 3000Ft. A program önellátós de van lehetőség vacsorázásra a panzió éttermében.
A programról bővebben a http://www.latre.hu oldalon.
Érdeklődni a
gorombolyitk@gmail.com e-mail címen lehet.

  KÖLTÉSZET NAPJA - IDŐUTAZÁS A GÖRÖMBÖLYI ISKOLÁBAN
2017. április 10.

A Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolájának
KÖLTÉSZET NAPJA és IDŐUTAZÁS című proramjai 2017.04.11-én

Program
VILLÁMCSŐDÜLET VERSMONDÁS

11:00-13:00
11:00 Buszmegálló, 4-es autóbusz, Óvoda, Coopbolt
12:00 Auchan Miskolc- Dél áruház
12:30 Praktiker, Lidl áruházak

IDŐUTAZÁS

15:00 Megnyitó az első emeleti „Időkapu” előtt
Díjkiosztás
15:15 Hogy volt? Kézműves foglalkozás
16:00 Régi szép dallamok
16:30 Legkedvesebb versek felolvasása
16:40 Filmvetítés a színjátszás hagyományairól

  Hollywood magyar gyökerei
2017. április 3.

 

2017. április 3-án a Magyar Hollywood Tanács és a Görömbölyi Művelődési Ház közös szervezésében Hallywood Magyar Gyökereivel ismerkedhetett meg a közönség.
A rendezvényt Dr. Kissné Korompai Bea a Görömbölyi Művelődési Ház vezetője nyitotta meg, majd Bokor Balázs nagykövet, a Magyar Hollywood Tanács elnöke vetített, képes előadásában mutatta be Hollywood sikeres Magyar származású filmes szakembereit: a ricsei Zukor Adolfot, a Paramount Pictures alapítóját, a miskolci Pressburger Imrét, az Archers Film produkciós cég alapítóját, a tolcsvai William Fox-ot, a 20th Century Fox megalkotóját.A beszélgetés keretében megismerhették a nagykövet „Az én Hollywoodom” című könyvét is. A program vezetője több filmes szakemberrel folytatott érdekes beszélgetést. Az est kezdéseként, majd zárásaként a Holdviola zenekar adott koncertet.

  ÜNNEPI ALKALMAINK
2017. március 07.

Április11-én Nagykedden, 17órától közös készülés a Római Katolikus templomban.
Április 13-án, csütörtökön 17 órától a templomban.
Április 14-én Nagypénteken, 10 órától Istentisztelet a templomban.
Április 15-én, szombaton 17 órától a templomban.
Április 16-án Húsvét I.napján, 10 órától ünnepi Istentisztelet és Úrvacsora a templomban.
Április 17-én Húsvét II. napján 10 órától, ünnepi Istentisztelet a templomban.

Csőri Bertalan lelkipásztor

  KÖLTÉSZET NAPJA - IDŐUTAZÁS A GÖRÖMBÖLYI ISKOLÁBAN
2017. április 10.

A Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolájának
KÖLTÉSZET NAPJA és IDŐUTAZÁS
című proramjai 2017.04.11-én

Program
VILLÁMCSŐDÜLET VERSMONDÁS
11:00-13:00
11:00 Buszmegálló, 4-es autóbusz, Óvoda, Coopbolt
12:00 Auchan Miskolc- Dél áruház
12:30 Praktiker, Lidl áruházak
IDŐUTAZÁS
15:00 Megnyitó az első emeleti „Időkapu” előtt
Közös versmondás
Közös fénykép készítése
15:15 Hogy volt? Kézműves foglalkozás
16:00 Régi szép dallamok
16:30 Legkedvesebb versek felolvasása
16:40 Filmvetítés a színjátszás hagyományairól

  LATRE PROGRAM: Aggteleki karszt
2017. április 1.

Aggteleki karszt.
Időpont: 2017-04-08. szombat

Találkozó: 9.10- kor a Domica-barlang bejáratánál

Utazás: egyénileg személyautóval

A barlanglátogatás 9.30-kor indul és 60 perces.

Belépő:
 • Felnőtt : 9 euró
 • 6 - 15 éves korig: 4.5 euró
 • Diák, nyugdíjas: 8 euró

A barlanglátogatás után átmegyünk Szögligetre a Szalamandra turistaházhoz és gyalogosan meglátogatjuk Szádvárt.
Táv oda-vissza 4 km.
Várunk mindenkit.

Előjelentkezés kötelező a gorombolyitk@gmail.com email címen.
Baradla-barlang és Szádvár rövid ismertetése.

  50 ÉVES A GÖRÖMBÖLYI ISKOLA-IDŐUTAZÁS
2017. április 05.

A GÖRÖMBÖLYI ISKOLÁBAN 2017. április 5-én délután ½ 2-től az alsósok részére az 50 éves jubileumi év keretében Időutazás címmel újabb program került megrendezésre. A meghívott nyugdíjas-és aktív kollégákat, a gyerekeket Rajnai Tibor igazgatóhelyettes köszöntötte, majd a 60-as, 70-es éveket felölelő témakörben 3 teremben és az udvaron megkezdődtek a programok, melyeket egy-egy meghívott nyugdíjas tanárnéni vezetett. A program végén a megnyitó csoportképét és egy-egy emléklapot kaptak a meghívott vendégtanárok.

  Hollywood magyar gyökerei
2017. március 13.

 
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

  II. Hangok Varázsa Tehetségkutató Verseny
2017. április 1.

Április 1-én a Görömbölyi Művelődési Ház adott otthont a II. Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenynek, ahol Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye legkiválóbb tehetségeit keresték. A verseny szervezői mintegy 48 versenyző regisztrálást fogadták, benne énekesek, tánccsoportok és hangszeres zenészek! A délelőtti verseny kezdésekénet Galambos Eszter köszöntötte a Dr. Kissné Korompai Beátát, a házigazda Művelődési Ház vezetőjét, a versenyzőket, kísérőiket és bemutatta a zsűri tagjait.

 • Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színésznő, a Miskolci Nemzeti Színház művésze
 • Vágó Zsuzsi musicalénekes, a Budapesti Operettszínház művésze
 • Bartucz Éva a Vezetőképző Akadémia Kft. ügyvezetője, a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány alapítója,
 • Mócz Ferenc, az Egressy Béni - Erkel Ferenc Zeneiskola nyugalmazott igazgatója
 • Cselepák Balázs, a Győri Nemzeti Színház, a Magyar Lovas Színház Komárom és a Bánfalvy Stúdió tagja.

9.30-kor az elődöntőben tehetséges fiatal énesek léptek a színpadra, megkezdődött a megmérettetés. Az elődöntő után délután a döntőben újra bemutatkoztak a fiatalok, majd a zsűri elvonult, hogy értékelje a tehetségek produkcióit. Az ifjú tehetségekre a verseny támogatóinak jóvoltából számtalan értékes díj és szakmai lehetőség várt, többek között: fellépési lehetőséget kaptak a Musical és Miskolc 2017 gálán, kurzuson való részvételre, de értékes tárgyjutalmakat, belépőjegyeket, és üdülési lehetőségeket is nyertek a versenyzők. A különdíjak mellett minden kategóriában helyezzeteket díjaztak, majd gazdára talált Miskolc város díja az önkormányzat támogatásának köszönhetően, melyet Eperjesi Erika önkormányzati képviselő adott át. A rendezvény fővédnöke: Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere volt. Fekete Ágnes a verseny zárásaként az ifjú tehetségek eredményhirdetése után megköszönte a zsűri és segítői munkáját.

 II. Hangok Varázsa Tehetségkutató Verseny Görömbölyön
2017. március 18.

A „Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány” szervezésében
2017. április 1-én megrendezésre kerül a
II. Hangok Varázsa Tehetségkutató Verseny!
Jelentkezz, ha elmúltál 6, de még nem vagy 36 éves
és tehetséged szeretnéd megmutatni!
HÁROM ZENÉS MŰFAJI KATEGÓRIÁBAN NEVEZHETSZ!
1. MUSICAL 2. POP-ROCK 3. új ! kategória: MUSICAL MÁSKÉPP!
A MUSICAL MÁSKÉPP kategóriába azon egyének, duók, triók, kórusok és tánccsoportok vagy hangszeres produkciók jelentkezését várjuk, akik ismert MUSICAL műnek a felhasználásával egy látványos, szórakoztató vagy egyedi produkcióval tudnak a szakmai zsűri előtt bemutatkozni.
A elődöntőt és a döntőt egy napon, 2017. április 1-én, szombaton rendezzük
Elődöntősök kezdenek 9 órakor!
Döntősök kezdenek kb. 15 órakor!
NÉGY korcsoportban:
1. kategória: 6-9 éves
2. kategória: 10-14 éves
3. kategória: 15-19 éves
4. kategória: 20-35 évesek
HELYSZÍN: Görömbölyi Művelődési Ház, 3516 Miskolc, Szolártsik tér 4.
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. március 23.
NEVEZÉSI DÍJ PRODUKCIÓNKÉNT: 1200 FT. (ami a helyszínen készpénzben fizetendő)
EGY FŐ/CSOPORT KÉT KATEGÓRIÁBAN NEVEZHET!
Jelentkezni a nevezési lapon lehet, amit kitöltés után kérünk a hangvarazs2016@gmail.com e-mail címre elküldeni!A nevezési lapok letölthetők a www.gorombolyimuvhaz.hu honlapról vagy az
www.facebook.com/musicalesmiskolc oldalról!
A versennyel kapcsolatban érdeklődni a 70/674-05-29-es telefonszámon lehet!ÉRTÉKES DÍJAK ÉS SZAKMAI LEHETŐSÉGEK VÁRNAK A LEGJOBBAKRA! Felhívás (letölthető)
Jelentkezési lap (letölthető)
Zsűri tagok: Seres Ildikó, Vágó Zsuzsi, Cselepák Balázs

  Lombok Alatt Turisztikai és Rekreációs Egyesület
2017. március 24.

Legközelebbi program! KLUBDÉLUTÁN : 2017 március 29. szerda.
Helyszín a Görömbölyi közösségi ház.

A klubdélután 17 órakor kezdődik.
Program:Hét nap Máltán Vetítéses előadás.
Előadó: Kaló Tamás
Áprilisi programok megbeszélése.

Aggteleki részletes program ismertetése.
Somoskői részletes program ismertetése.
Tagdíj fizetés. Többnapos programokra a vadnaira és a végardói programra való jelentkezés. Egyéb fontos dolgok megbeszélése.
Várunk minden érdeklődőt.E-mail: gorombolyitk@gmail.com Web. http://www.latre.hu

  EMLÉKÜNNEPSÉG II. Rákóczi Ferenc születésnapjának évfordulóján Görömbölyön
2017. március 27

A Rákóczi Szövetség szervezésében 2017. március 27-én 17 órakor II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem születésnapjának évfordulóján a Rákóczi szobornál koszorúzással, a GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN pedig Lezsák Miklós magángyűjteményének kiállításával emlékeztek a nagyságos vezérlő fejedelemre. A Rákóczi szobornál Brogli Bálint köszöntötte az emlékezőket. Az emlékünnepségen közreműködtek: Asztalos Júlianna vers, Galambvári Péter parókus, Görömbölyi Zengedezők, Rózsa György főlevéltáros, Ujaczki Tibor vers. Rákóczi szobor talapzatán köszorút helyezett el: Görömbölyi Kulturális Egyesület, Koós Károly Rákóczi Szövetség Ifjúsági Tagozat, Görömbölyi Borbarátok Egyesülete, Fény Egyesület, Görömbölyi Általános Iskola, Miskolc Városi Rákóczi Szövetség. Görömbölyiek. Az emlékünnepség a Görömbölyi Művelődési Házban folytatódott, ahol Brogli Bálint Lezsák Miklós magángyűjteményét mutatta be, majd a kiállítást megnyitotta. A nagyságos fejedelemre Rózsa György emlékezett. A megnyitó Bárdos-Simon Katalin dalaival zárult. A kiállítás két hétig látogatható.

  II. Rákóczi Ferenc születésnapjának évfordulója
2017. március 24

A Rákóczi Szövetség szervezésében 2017. március 27-én 17 órakor II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem születésnapjának évfordulóján koszorúzás lesz Görömbölyön a Rákóczi szobornál. 17.30 órakor a GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN Lezsák Miklós magángyűjteményének kiállítását nyitják meg, mely bemutatja Rákóczi életútját Borsitól Rodostón át Kassáig. A Görömbölyi Rákóczi Szövetség támogatásával a kiállítás két hétig látogatható.
  EBEK KÖTELEZŐ VESZETTSÉG ELLENI VÉDŐOLTÁSA
2017. március 09.
Időpont
Helyszín
2017.03.18. szombat 13.00-15.00 Görömböly, Vízirózsa u.2.
Pótoltás ideje, helyszíne
2017.03.25. szombat 14.00-15.00 Görömböly, Vízirózsa u.2.
2017. 03.16-2017.04.30. között a rendelőben a veszettség oltás kedvezménnyel bruttó 4500 Ft. Az eb oltási költsége 4.500 Ft, ami tartalmazza az államigazgatási díjat, az adminisztráció költségeit, a kötelező féregtelenítés árát és az ÁFA-t is. A microchip behelyezés költsége 6.000.-Ft ebenként. Az egyedi sorszámos oltási könyveket feltétlenül hozza magával, mert azok pótlása, illetve a fiatal állatok számára a könyvek kiadása 550Ft-ba kerül az oltás költségein felül!
Dr. Kovács Miklós állatorvos
Dr. Kovács Állatklinika Miskolc, Csabai Kapu 44. http://www.drkovacsallatklinika.hu

  Lombok Alatt Turisztikai és Rekreációs Egyesület
2017. március 3.

Lombok Alatt Turisztikai és Rekreációs Egyesület/

Elnök:Balogh Sándor

Telefon:06-30/9033-233
E-mail: gorombolyitk@gmail.com
Web. http://www.latre.hu
2017 évi programok: http://www.latre.hu/doksik/2017Programfuzet.pdf
Túra a Mária forráshoz
Időpont: 2017-03-18. szombat
Találkozó:8.20 kor Felső-Majlát városi busz végállomásán
Utazás:az MVK menetrend szerinti 08.35-kor induló 15-ös autóbusszal Ómassára
Útvonal:Ómassa-Jubileumi-forrás-Farkasnyaki elágazás-Szikla-áttörés-Kapu bérc-Lajos forrás-Csikorgó forrás - Mária-forrás-Teri-Bikk-Szentlélek-Ómassa
Táv: 9 km. Szint: 250 m
Mária forrásnál az erdészet által kialakított tűzrakó helyen szalonnasütési lehetőség lesz.
Előjelentkezés kötelező a gorombolyitk@gmail.com email címen
.

 Március 15-i ünnepi megemlékezés Görömbölyön
2017. március 15.

2017.03.15-én ünnepi megemlékezést tartottak Görömbölyön a Római Katolikus Egyház és a Görömbölyi Művelődési Ház szervezésében. Az ünneplőket Dr Kissné Korompai Beáta, a Görömbölyi Művelődési Ház vezetője köszöntötte. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából ünnepi beszédet mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. A Római Katolikus Templomban Ökumenikus Istentiszteletet tartottak a helyi történelmi egyházak képviselői:
Tóth István római katolikus plébános
Galambvári Péter görög katolikus parókus és
Csőri Bertalan református lelkipásztor

Ünnepi megemlékezést tartott Tóth István Pápai káplán Érseki tanácsos.
Az ünnepi műsorban közreműködtek:

· Versbarátok Irodalmi Köre
· Görömbölyi Zengedezők
· Kovács Éva
· Dr. Hortai Rita
· Asztalos Julianna, közreműködött Béres Zsófi
· Csáti-Ersók Károly

Az ünnepi műsort követően az ünnepi menet a Kopjafához vonult, ahol Csáti-Ersók Károly: Petőfi Sándor : Nemzeti dal című versét szavalta el. Az emlékezők koszorút helyeztek el a kofjafánál.
Koszorúztak

- Dr. Nehéz Károly Önkormányzati Képviselő
- Görömbölyi Történelmi Egyházak Képviselői
- Görömbölyi Borbarátok Egyesülete
- Görömbölyi Polgárőrség
- RUKISÖSZ Egyesület
- Görömbölyi Általános Iskola

- Rákóczi Szövetség

Az ünnepség zárásaként az ünneplők közösen elénekelték a SZÓZATOT.

  Március 15-i ünnepség a görömbölyi iskolában
2017. március 14.

  2017.03.15.ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS GÖRÖMBÖLYÖN
2017. március 10.

A rendezvény szervezője :
a Római Katolikus Egyház és a Görömbölyi Művelődési Ház.

Helyszín :
Római Katolikus Templom 14:00-tól Görömbölyi Kopjafa 15:00-tól
Program :
14:00 Ünnepi beszédet mond:
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony
az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából.
14:10 Ökumenikus Istentisztelet a helyi történelmi egyházak képviselőivel.
Katolikus egyház : Tóth István római katolikus plébános
Görög Katolikus egyház : Galambvári Péter görög katolikus parókus
Református egyház : Csőri Bertalan református lelkipásztor
Ünnepi megemlékezés
Tóth István Pápai káplán Érseki tanácsos vezetésével

14:40 Ünnepi műsor a Versbarátok Irodalmi Köre közreműködésével
Katona népdalok forradalmi nóták : Görömbölyi Zengedezők előadásában
Kovács Éva : A kezdet (Márkus István művéből...)
Dr. Hortai Rita : Petőfi Sándor : A nemzethez
Görömbölyi Zengedezők : Első dalbetét
Asztalos Julianna: Vörösmarty Mihály : Szabad sajtó
Kovács Éva: Wass Albert : Szelek.....
Asztalos Julianna : Wass Albert : Emlékezés egy régi márciusra
Görömbölyi Zengedezők : Második dalbetét
Csáti-Ersók Károly: Petőfi Sándor : Egy gondolat bánt engemet
Dr. Hortai Rita : A Magyarok Istene
15:00 Elindul az ünnepi menet a Kopjafához… Lovas Huszárok kíséretével
Kopjafánál:
15:05
Csáti-Ersók Károly: Petőfi Sándor : Nemzeti dal

Koszorúzás : „TISZTELET A HŐSŐKNEK”
Kegyeleti koszorút helyeznek el a kopjafán:
Görömbölyi történelmi egyházak képviselői
Görömbölyi Borbarátok Egyesülete
Görömbölyi Kulturális Egyesület
Görömbölyi Polgárőrség
Fény Egyesület
RUKISÖSZ Egyesület
Görömbölyi Általános Iskola
Fidesz - KDNP Önkormányzati Képviselője
Rákóczi Szövetség

Közösen elénekeljük a SZÓZATOT.

  A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ PROGRAMJAI
2017. január 30.

A képre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!

  Idősek Napja Görömbölyön
2017. február 16.

2017. február 16-án délután közel 150 görömbölyi 70 éven felüli szépkorút köszöntött Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő a Művelődési Házban. Az elmúlt évek hagyományait követve ez idén is kedves, vidám műsorral szórakoztatták az időseket, melyben közreműködtek:

 • Asztalos Julianna verset mondott.
 • Görömbölyi óvodások zenés, táncos műsort adtak elő.
 • Marosvölgyi Zita Zoé Fráter György Gimnázium 11 évfolyamos tanulója verset szavalt.
 • Görömbölyi Zengedezők Népdalköre dalcsokorral kedveskedtek.
 • Demjén István "Sikerek és pofonok" című könyvét mutatta be és ajánlotta az olvasók figyelmébe.
 • Gáspár Anni és Simon Lászlóné előszőr szólóban, majd duettben fergeteges hangulatott teremtettek ismert dalok, nóták előadásával.

A hangulatos műsor közben felszolgálták az eredeti ruszin hagyományokkal készített töltöttkáposztát, füstölt hússal, melyet a vendégek jóízűen fogyasztottak el. A jó hangulatú, kellemes délutáni programról hazafelé menet útravalóul egy-egy fehér cipót kaptak ajándékba a görömbölyi idősek.

  Óvodai Farsangi Batyus Bál
2017. február 13.

A görömbölyi óvoda Farsangi Batyus Bált rendezett 2017. február 11-én, szombaton a Művelődési Házban. A vendégeket Juhászné Vadnai Edina tagintézményvezető köszöntötte, majd fergeteges táncparti vette kezdetét, ahol a vendégek hajnalig mulattak. A buli közben tombolasorsolást is tartottak, ahol sok ajándék gyűlt össze a szülők felajánlásából. A tombola bevételét óvodai eszközök beszerzésére fordítják.

  Emlékezés a LOURDES-I jelenésre a görömbölyi római katolikus templomban
2017. február 12.

2017. február 12-én 15 órától a görömbölyi római katolikus templomban a LOURDES-I jelenésre emlékeztek. Az emlékezés keretében 18 görömbölyi kislány olvasott fel az esemény történeti leírásaiból, emlékeztek a LOURDES-I jelenésre. Lourdes-ban egy szegény, tanulatlan 14 éves lánykának, Soubirous Bernadettnek 1858-ban, február 11-én jelent meg először a Szent Szűz, a városka melletti massabielle-i barlangnál. Tizennyolc alkalommal jelent meg a kislánynak július 16-ig, bűnbánatot és engesztelést kérve. Március 25-én nevét is elárulta: „Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás.” 1862-ben bazilikát kezdtek építeni a forrás feletti sziklára, ami 1876-ra elkészült. A barlangba, a jelenések helyére Bernadett útmutatásával elkészült a Szűzanya márvány szobra, amely a legkülönfélébb méretű másolatban ma már világszerte mindenütt látható. A kicsiny település világhírű zarándokhely lett, ahova milliók zarándokolnak el engesztelni és gyógyulásért, vagy megnyugvásért imádkozni. 1907-ben az ünnep bekerült a Római Kalendáriumba is.

  VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok 2017.01.21. /második nap/

Az extrém hideg miatt, igaz kicsit fagyos hangulatban, de egyre nagyobb érdeklődéssel nyitotta meg kapuit szombaton az immár VII. alkalommal megrendezésre kerülő Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok 3 napos rendezvénysorozat második napja. A Művelődési Ház melletti tér színpadán már kora délelőtt Vajtó Laci speakar köszöntötte a mintegy 22 versenyzőt, segítőiket és barátaikat, a rendezvényen megjelenteket. Ismertette a versenyszabályokat és kiosztották a borokat. E közben a téren, a tér meletti utcaszakaszban, a Művelődési Ház udvarán, a pajtában szorgos kezek építették, és rendezték be az árusító és szolgáltató helyeket, ahol ezernyi termékkel várták a vásárlókat. A kézműves termékek mellet gasztronómiai ínyencségekkel is készültek a szervezők, hogy minden vendég megtalálja a számára legízletesebb falatokat, italokat. A hideg senkinek nem szegte kedvét, sőt a havas környezetben, a csodálatos tiszta levegőben még vidámabb hangulatban fogyasztották, ízlelgették, kóstolgatták a finomabbnál-finomabb forralt borokat, pálinkákat, forró teát, melyhez frissen sütött ízesített tepertőket, grillezett csirke mellett, sült hurkát, kolbász, fűszeres sült vért, vagy éppen hagyományos gulyáslevest fogyaszthattak a vendégek.
A kóstolások mellett nagy érdeklődés kísérte a szapadtéri színpadon megkezdődött kulturális programokat, melynek kezdeteként helyi fellépőket köszönthetett a közönség:
· GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖRT
· GÖRÖMBÖLYI ÓVODÁSOKAT
· TAPOLCAI VEGYES KÓRUST
A helyi fellépők után a Kiss Kata Zenekar gyermekműsorral lepte meg a kicsiket és felnőtteket egyaránt.
A borkészítés mestereinek és a jó borok kedvelőinek találkozójára, a tepertő napokra kilátogatott Pfliegler Péter alpolgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő is. Csöbör Katalin köszöntőjében külön gratulált a hagyományőrző egyesületnek ahhoz, hogy minden évben, egyre nagyobb érdeklődés mellett megrendezik ezt a görömbölyieket összefogó, a miskolciakat görömbölyre csábító rendezvényüket.
12 órakor immár hatodik alkalommal rendezték meg a hagyományos ökumenikus Vincze-napi vesszőszentelést, melyben a történelmi egyházak részéről közreműködött: Csőri Bertalan református lelkész, Galambvári Péter parókus, Tóth István plébános. A megszentelt nemzeti színű szalaggal feldíszített szőlővesszőket a vendégek között szétosztották.
A vesszőszentelés után lépett színpadra a Halas Zenekar, a folkrock műfajban tevékenykedő tehetséges fiatalokból álló ígéretes csapat.
14.00 órától a rendezvény díszvendége Siófok város képviseletében a Balaton Táncegyüttes mutatta be nívós néptánc műsorát.
15 órakor a zsúfolásig megtelt téren, már több ezer ember tapsolt az Irigy Hónaljmirigy vidám zenés humoros előadásán.
A felpörgött közönség érdeklődéssel várta és fogadta a Forralt Bor Főzőverseny Eredményhirdetését:
A szakmai zsűri elnöke: Némedi Varga Zoltán volt.
Tagok: Kovácsné Drabant Katalin, Bartha Gábor, Berta Béla, Mészáros András,
Sándor Zsolt, Farkas Attila és Németh László.

22 versenyzőből 3 helyezettet díjaztak:
1. Akik lejöttek a Hegyről, és..
2. A szemedbe mondom
3. Bor Naposak

Közönség díj: BOR HA-JÓ
Gratulálunk a győzteseknek és minden főzőnek, akiknek borait folyamatosan kóstolhatták a vendégek a téren.
17.00 órától a 3+2 együttes mintegy két órás fergeteges élő koncertje, és persze az elfogyasztott forralt bor forrósította fel az egyre fagyosodó külső hőmérsékletet, ahol nagyon kellemes, vidám hangulatban töltöttek el egy vidám hétvégét a görömbölyiek és vendégeik.
Köszönet a 2017 évi első nagysikerű téli szabadtéri rendezvényért, ahol az extrém hidegben is forró hangulatot teremtettek a szervezők a nagyon színvonalas színpadi műsorral, és a minden igényt kielégítő gasztroudvar kínálatával. Köszönet a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének, segítőiknek, támogatóiknak, a fellépőknek és a pincegazdáknak.
Találkozzunk 2018. januárban. De lehet, hogy a tér már kicsi lesz!!!

  VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok 2017.01.20.17.00 Megnyitó

2017. január 20-án 17.00 órakor megnyitották a Görömbölyi Művelődési Házban a Magyar Kultúra Napjának alkalmából rendezett kiállításokat és a VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok rendezvénysorozatát. A megnyitóra érkezett vendégeket Kissné Korompai Bea köszöntötte, majd Kovács András a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének elnöke beszélt a rendezvényük céljáról, a művészet fontosságáról. A művelődési ház vezetője bemutatta a kiállítás résztvevőit:
Kiss Rozália képzőművészt, aki olajfestményeit, Nógrádi Tímea fotóművészt, aki válogatott képeit hozta a kiállításra, Szabó Attilát a Csodamalom Bábszínház igazgatóját, aki díszlet és bábkiállítást rendezett be, végül Boncsér Gábor népzenészt, aki népi hangszerbemutatója alkalmával a hozott hangszereket meg is szólaltatta és a közönséget megénekeltette. A Forralt Bor és Tepertő Napok speakere, Vajtó László Szerep településről hozta vendégét Rácz Endrét, aki a Délibáb és Rózsakert című könyvéből a Görömbölyi Pincesoron szerzett élményéről írt versét olvasta fel. Ugyanebből a kötetből idézett Fehér István, gönci betyár, aki Gönc városáról szóló verset olvasott fel. A kulturális programok után Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a vendégeket és hivatalosan is megnyitotta a kiállítást és a VII. Forralt Bor és Tepertő Napok rendezvénysorozatát
.

  A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ PROGRAMJAI
2017. január 27.

A képre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!

 A GÖRÖMBÖLYI BORBARÁTOK HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLETÉNEK TÁJÉKOZTATÓJA

Ezúton tájékoztatunk mindenkit,
hogy a Veronai buszbalesetben elhunyt magyar diákok és hozzátartozóikkal való együttérzés
és a nemzeti gyásznap miatt
a mai nap 13.00 órára meghirdetett
"Nyitott Pincék a Görömbölyi Pincesoron"
programunk elmarad.
Egyben részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak.
Megértésüket köszönjük.
Görömbölyi Borbarátok Hagyományőző Egyesülete

  VII. FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAPOK GÖRÖMBÖLYÖN 2017.01.20-21-22.

A képre kattintva a teljes plakát letölthető!

Megnyitó dömping lesz pénteken a Magyar Kultúra Napja alkalmából a
MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!

1.) Forralt bor és Tepertő Napok : megnyitója
2.) Kiss Rozália : festmény kiállítás
3.) Nógrádi Tímea : fotóművész kiállítása
4.) Díszlet és báb kiállítás : Csodamalom Bábszínház
5.) Boncsér Gábor : Népi hangszerbemutató

A képre kattintva a Meghívó nagyobban is letölthető!

  5. Görömbölyi Nyitott Pincék Napja
2017. január 15.

Ismét élettel telt meg a görömbölyi pincesor. Ugyanis a néhány lelkes pincetulajdonos kezdeményezése alapján indult Nyitott Pincék elnevezésű rendezvény 2017. január 14-én szombaton immár 5. alkalommal került megrendezésre a nemrég 25 éves Görömbölyi Kulturális Egyesület és a Görömbölyi Kertbarátok szervezésében. Az eseményre pincetulajdonosok hívták meg barátaikat, ismerőseiket. A várva várt estét a természet ajándéka tette teljessé, hiszen a frissen lehullott mintegy 30 cm hó mesebelivé változtatta a tájat és hamisítatlan téli pincehangulatot teremtett.
Délután a Nagy-Szögedi Pincében mindenki átvette az ezen alkalomra készült poharát és térképét, majd csoportonként nekiindultunk megtekinteni 13 pincét, amelyek gazdái először pincéjük történetét osztották meg, majd változatos és kiváló boraikkal kínálták a vendégeket. Volt, aki állandó résztvevőként, volt aki pedig először csodálhatta meg például a Ducsai Attila által faragott és egyedülálló Grál Pincét, Molcsányi Dávid nyáron újraépített és saját készítésű berendezési tárgyaknak otthont adó pincéjét, vagy Molnár István helyi építészeti hagyományokat őrző, görömbölyi téglából és cserépből épült pincéjét, illetve kóstolhatta Radi István vagy Suga István kertbarátok borait. A talpalávalótmost is a kisgyőri Barsi Csaba és az Agyagbanda szolgáltatta, a megéhezett pincelátogatók pedig Eperjesi Szabolcs és Kocsis Gábor disznótoros vacsorájával laktak jól.

  JÉGPÁLYA AVATÓ A GÖRÖMBÖLYI ISKOLA UDVARÁN
2017. január 10.

 

Reklám


Iskolai alapítvány
Adó 1%
Görömböly Sportpályájáért Alapítvány
3516 Miskolc, Kovács út 1.
Adószám:
18411247-1-05

 
Képek

 

 

 

© 2007-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.